lis6502 pisze:
${cpu}>74}$color${color ff0000}${endif}${cpubar}$color
${cpugraph 20,350} ${loadgraph 20,250}
Usage RAM : $mem/$memmax - $memperc% ${tab 70}${membar}
Usage Swap : $swap/$swapmax - $swapperc% ${tab 70}${swapbar}[/code]
Nie wiem jak u Was, ale u mnie przy zmianie koloru cpubara zmieniają dalsze wykresy,
No z konfiga wynika ze jak zmienisz kolor cpubar to zmienia sie tez inna.
Jak tego nie chcesz to musisz uzyc np kolor 888888:
Chodzi mi tutaj o to, że tak jakby przesuwają się w prawo/ zmienia się ich skala (nie wiem jak to dokładnie opisać) na czas 'innego koloru'. No i tak jak napisałem wcześniej, po chwili conky zdycha.
Nie zmieni się kolor reszty, bo po narysowaniu cpubara domyślny kolor przywracany jest przez $color . Najlepiej zapuść u siebie ten konfig i zobaczych o co mi chodzi :mrgreen:
U mnie rzuciło na konsolę kilka błędów dot. instrukcji warunkówych, w instancji conky'ego też dziwnie to wyglądało, ale nawet po 5 minut nie wyłączał się.
lis6502 pisze:Nie zmieni się kolor reszty, bo po narysowaniu cpubara domyślny kolor przywracany jest przez $color . Najlepiej zapuść u siebie ten konfig i zobaczyć o co mi chodzi
Wczoraj siedziałem przez 5godzin nad conky, już mam dość grzebania (a dalej nie wiem czemu mi miga czasami i wciąż pokazuje się na 4 pulpitach zamiast na pierwszym tylko).
Nie zazdroszczę ci zabawy z tym. Powodzenia
To wszystko jest w jednej linii.
Zgodzę się, czasem mignie i ogólnie skopali z tymi ifami, ale ogólnie jest to chyba najelastyczniejszy monitor systemu jaki kiedykolwiek widziałem d-:
Byłem, widziałem. Oczywiście to zamieściłem na forum to tylko wycinek, ale działający, błąd objawia się w nim. Sęk w tym że w całym konfigu występuje ten sam problem, a nie zmieniam fontów co linijkę jak tamten gościu. Najbardziej denerwuje mnie (pomijając oczywiście fakt, że conky się wykłada) przeskalowywanie wykresów w trakcie działania programu.
U siebie mam wielkosc fonow zdefiniowana przed kazda "sekcja". Niestety, conky ostatni raz rozbieralem na czesci pierwsze rok temu wiec za duzo nie pamietam
Sprobuj zwiekszyc interwal odswierzania, to 0.2 wydaje sie byc dosc ekstremalne. Ustaw na probe 1.0.
Po 1.0 nie zdycha po dwóch minutach (pewnie zrobi to później d- . Niestety, problem ze skalowaniem wykresów pozostaje, także chyba podaruję sobie kolorowanie do czasu aż deweloperzy rozwiną instrukcje warunkowe, albo podeślą jakiegoś buxfixa ;-).
//Jeśli kolorowany pasek wyrzucę na sam dół, to nie ma on wpływu na wykresy ani stabilność conky'ego (nawet przy interwale 0.1).