Witam,
Nie wiem czy tylko u mnie to występuje, ale chyba w menu start, w zakładce komputer powinna być lista zamontowanych partycji?
U mnie jest tylko: Ustawienia systemowe, Katalog domowy, Sieć, Katalog Główny, Kosz. Po automatycznym zamontowaniu nośnika wymiennego (pendrive) jego ikona też tam się pojawia (w sekcji Miejsca, z paskiem pokazującym wolne miejsce, podobnie jak w Viscie).
Ale czemu nie ma ikon dysków twardych? Da się je tam jakoś dodać? Nigdzie nie znalazłem sposobu na edycję tego menu.
KDE4 zak
-
ArnVaker
Mam nautilusa 2.24 i nie ma żadnych problemów - wszystko jest tak jak powinno być, ikony są zamontowane.
W ogóle w tym KDE4 brakuje mi jednej rzeczy - właśnie czegoś w stylu Mój komputer. Co prawda w Dolphinie na bocznym panelu jest lista dysków, ale co z tego skoro wszystkie mają wiele mówiące nazwy "Volume (NTFS)" Mam sporo partycji i musze liczyc ktora jest ktora - strasznie mnie to denerwuje.
W KDE3 w Konquerorze mozna było wpisać lokalizacje media:/ i pięknie wyświetlało wszystkie nośniki danych - w KDE4 juz tego nie ma. Za to duzy minus :/ Niestety :evil:
W ogóle w tym KDE4 brakuje mi jednej rzeczy - właśnie czegoś w stylu Mój komputer. Co prawda w Dolphinie na bocznym panelu jest lista dysków, ale co z tego skoro wszystkie mają wiele mówiące nazwy "Volume (NTFS)" Mam sporo partycji i musze liczyc ktora jest ktora - strasznie mnie to denerwuje.
W KDE3 w Konquerorze mozna było wpisać lokalizacje media:/ i pięknie wyświetlało wszystkie nośniki danych - w KDE4 juz tego nie ma. Za to duzy minus :/ Niestety :evil:
-
ArnVaker