C++ IDE i standardy programowania dola Linuksa
Według mnie to gdyby ,,code::blocks'' miał uzupełnianie tekstu to byłby najlepszym ,,ide''.
Eclipse - martwi mnie tworzenie ,,makefile'' i ogólna konfiguracja pod ,,cpp netbeans'', miał problemy z ,,g++'' więc też odpadł.
Aktualnie używam ,,code::blocks'' i jestem zadowolony ale uzupełnianie tekstu mogliby dodać.
Eclipse - martwi mnie tworzenie ,,makefile'' i ogólna konfiguracja pod ,,cpp netbeans'', miał problemy z ,,g++'' więc też odpadł.
Aktualnie używam ,,code::blocks'' i jestem zadowolony ale uzupełnianie tekstu mogliby dodać.
Z tego co wiem to zarówno w ,,code::blocks'' jak i w ,,kdevelop'' jest i uzupełnianie testu i podpowiadanie składni. Zapewne chodzi ci o podpowiadanie np. metod. Tak fajnie jak w Visualu to nie jest ale może być.51fy pisze:Według mnie to gdyby ,,code::blocks'' miał uzupełnianie tekstu to byłby najlepszym ,,ide''.
No chyba, że chodzi o jakieś inne podpowiadanie.
Ja używam Code::Blocks'a i jestem zadowolny. W szkole mamy Dev-C++ ale zainstalowałem sobie Code::Block'sa i w nim kodzę, W domu na debianie równieżSzupien pisze:grzesiek pisze:Wieloplatformowy Code::Blocks http://www.codeblocks.org/ (odpowiednik Dev-C++).
Bardzo skromny ale bardzo przydatny SciTE (odpowiednik Notepad++)
On i vim, hyy ta jego znajomość API hehehe ]
Te 2 programy mi się podobająszczególnie SciTE (notepada++) dużo używałem w xp
A co do tego że main() mi nie działa to wywalało błąd podczas komplikowania (zwykłe wyświetlanie napisów).
.