Gnome Do 0.8.0 w Debianie Sid - jak?
Gnome Do 0.8.0 w Debianie Sid - jak?
Witam! Na Ubuntu miałem fajny program do odpalania programów + Dock, czyli Gnome Do 0.8.0 (tylko w tej wersji jest Docky). Zainstalowałem Debian Lenny, potem aktualizacja do Debian Sid i instaluje mi się Gnome Do 0.4.0. Próbowałem skompilować, ale nadal 0.4.0 jest. Wie ktoś jak zainstalować Gnome Do 0.8.0? Na pewno się da bo Hadret ma, a wiem że używa Debiana Sid ;-)
Przed kompilacją starszą wersję musisz odinstalować Potem kompilacja i powinno działać.
Kod: Zaznacz cały
apt-get remove docky_czy_podobnie --purge
Spróbuj wg mojego przepisu. Jak i po tym nie ruszy, to można myśleć dalej. Wydaje mi się że coś pominąłeś, ale krócej będzie skompilować po raz drugi, niż dociekać co poszło nie tak ostatnio.
Rozróżnijmy panowie: mówicie o Sidach x86 i x86_64. To dwa różne repozytoria.
Nie jestem deweloperem, ale takie rzeczy są łatane z aktualizacji na aktualizację, więc może i już wieczorem wszystko ruszy. Póki co możesz próbować wymusić stare wersje pakietów, chyba że opróżniasz /var/cache/apt/* to będzie gorzej.
Nie jestem deweloperem, ale takie rzeczy są łatane z aktualizacji na aktualizację, więc może i już wieczorem wszystko ruszy. Póki co możesz próbować wymusić stare wersje pakietów, chyba że opróżniasz /var/cache/apt/* to będzie gorzej.