OpenOffice.org 3 - kiedy w sidzie?

Ogólne pytania dotyczące systemu
Awatar użytkownika
lays
Beginner

OpenOffice.org 3 - kiedy w sidzie?

Post autor: lays »

Jak w temacie, kiedy mozemy spodziewac sie wlaczenia OO.o w wersji 3.0 do Sida? Troche juz minelo od premiery, a caly czas tylko w experimental.
Awatar użytkownika
szmergiell
Beginner

Post autor: szmergiell »

Dobre pytanie.
Moja (powtarzam, moja) opinia jest następująca: wtedy, kiedy wydadzą Lenny'ego. Nie wiem jak jest w rzeczywistości, ale na tą chwilę wygląda tak, jakby błędy Lenny'ego były poprawiane w Sidzie, dopiero po 2 tyg. lądowały w Lennym. A tam już paczki były przygotowywane do wydania stabilnego.
Dlatego nie mogą teraz nagle wrzucić z Experimental do Sida wszystkiego co się da, ponieważ powstałby chaos, dlatego tylko po trochu "sączą" pewne składniki.

Am I right? ;)
pioruns
Beginner

Post autor: pioruns »

You're absolutly right. Debian to system *także* dla firm i korporacji, gdzie jest ogromna skalowalność, nie mogą sobie pozwolić, że ten i ten programik będzie crashował przy jakimś tam zdarzeniu. Wszystko musi być dogłębnie przetestowane i wyleżane, zanim znajdzie sie w "najniższym poziomie" repo, czyli stable oraz testing. :-D
yantar
Member

Post autor: yantar »

szmergiell, tez optuje za tym, jak Lenny zostanie oficjalnie wydany to stawiam, ze OO3 bardzo szybko nie tylko trafi do Sida ale i do Squeeze.
ODPOWIEDZ