Mam problem z połączeniem internetowym. Podczas instalacji Debiana Lenny konfiguracja dhcp zakończyła się sukcesem, ale system nie mógł się połączyć z żadną stroną internetową, bo kończyło się to przekroczeniem limitu czasu połączenia (już instalator nie dał rady pobrać godziny z serwera czasu). W związku z tym dokończyłem instalację bez używania połączenia z internetem i na zainstalowanym systemie po odpaleniu ifconfig dostawałem poprawne informacje, razem z aktualnym adresem IP. Wszystko wyglądało w porządku, ale próby pingowania dowolnej strony www, albo ściągania jakiegokolwiek pliku z internetu ciągle kończą się limitem czasu. Co może być przyczyną tego problemu i jak mogę go rozwiązać?
Korzystam z Debiana na laptopie HP Pavilion dv6000, karta sieciowa (RTL8101E Family PCI-E) jest w porządku, bo teraz piszę tego posta z ww laptopa, tyle, że pod Windowsem :P Nie korzystam z neostrady, łączę się przy użyciu interfejsu eth0
Z góry dziękuję.
[+] Brak po
Probowalem kilku rzeczy, sprawdzalem te ip (zgadzalo sie), wpisywalem recznie dnsy, ale to nic nie dawalo. Dzisiaj sciagnalem obraz plytki z Debianem, zainstalowalem system jeszcze raz i wszystko poszlo gladko, w co nie moglem uwierzyc. Nie wiem co bylo przyczyna problemu. Czy ostatnio zmienialo sie jajko w Lennym? 
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.