Odświeżę temat, bo mam pytanie o Virtualbox-a. Czy da się na nim uruchomić już zainstalowany wcześniej system Windows XP (na osobnej partycji, obok Debiana) ze wszystkimi programami jakie są na nim zainstalowane? Czy trzeba od początku instalować system na Virtual-u i potem wszystkie programy jakich chce się używać?
I jeszcze jedno: Czytałem, że da się jakoś odpalić same programy na Wirtualnym systemie, bez konieczności ładowania się całego systemu? Nie wiem jak to działa, ale czy dałoby się uruchomić dzięki temu, np. sam program Adobe Premiere Pro, który mam zainstalowany pod Windowsem?
Virtualbox - przenoszenie systemu
Nie zagłębiałem się zbyt mocno w VBoxa jednak mam spore doświadczenie z VMWare i wiem, że da sie konwertować systemy fizyczne do maszyn wirtualnych. Ja poszedłem nieco dalej niż XP bo chciałem i chcę nadal skonwertować NetWare :evil:
Sam system netware uruchamia mi się już w wirtualnym środowisku jednak mam spory problem z "podpięciem" do wirtualki danych które fizycznie były na raidzie 5 podzielone na 3 partycje.
Na razie odpuściłem ale jeszcze do tego wrócę - jakby ktoś miał jakieś pomysły na przekonwertowanie netware do maszyny wirtualnej i chętnie przyjmę wszelkie sugestie.
Bez różnicy jakie wirtualne środowisko
Sam system netware uruchamia mi się już w wirtualnym środowisku jednak mam spory problem z "podpięciem" do wirtualki danych które fizycznie były na raidzie 5 podzielone na 3 partycje.
Na razie odpuściłem ale jeszcze do tego wrócę - jakby ktoś miał jakieś pomysły na przekonwertowanie netware do maszyny wirtualnej i chętnie przyjmę wszelkie sugestie.
Bez różnicy jakie wirtualne środowisko