Brak internetu po przekompilowaniu j

Masz problemy z siecią bądź internetem? Zapytaj tu
daimyo

Post autor: daimyo »

Problem rozwiązany. Zdałem sobie sprawę, że musi on tkwić w samym jądrze systemu. Sciągnąłem wersję 2.6.17, bo taką samą ma Knoppix 5.0 na którym net śmiga idealne. Wkompilowałem je w mojego debiana z configiem z Knoppixa i net działa bez zarzutu (nawet nie macie pojęcia ile się z tym męczyłem). Ale warto bylo :) . Rano chyba spróbuje zraportować ten błąd w samym kernel.org
Awatar użytkownika
mesiu84
Beginner

Post autor: mesiu84 »

Polecam sprawdzić czy nie zmienił się przypadkiem moduł obsługujący sieciówkę. Ja miałem taki problem, jak przeszedłem na jądro 2.6.25, nie miałem internetu ale tylko dlatego że dodali do jądra nowy moduł do mojej sieciówki, a stary nie działał, albo go już nie było, nie pamiętam.
daimyo

Post autor: daimyo »

Właściwie to masz rację. Nie wiem jak to wygląda w tym szczególnym przypadku, ale mogę tylko przepuszczać, że nie byłoby w jądrze modułu sis900, skoro sieciówka właśnie się tak nazywa :) . No i w ogolę taka trochę dezorientacja następuję, dlatego postanowiłem to zgłosić. W końcu wcześniej działała ona bez kompletnie żadnej konfiguracji więc, dlaczego miałoby tak nie pozostać :P.
ODPOWIEDZ