Instalacja TuxGuitar b

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
nocturn

Instalacja TuxGuitar błędy - jak?

Post autor: nocturn »

Witam mam problem z instalacja programu TuxGuitar (taki linuksowy Guitar Pro). Mam sciagniety plik .bin lecz niestety gdy go uruchamiam wlacza sie instalator i wswietla blad:

Kod: Zaznacz cały

The installer could not find a valid Java(tm)
Runtime Environment in this machine.

Supported versions:
Vendor : Sun  min. 1.5 max. any
Mam zainstalowana jave w wersji 6.0. Na wszystkich stronach wszystkie aplety javy wyswietlaja sie np.: tutaj http://www.java.com/en/download/help/testvm.xml
Prosze o pomoc. Bardzo zalezy mi aby uruchomic ten program.
LiTE
Beginner

Post autor: LiTE »

Sprobuj zainstalowac sun-j2re1.5
nocturn

Hmm zamienic wersje nowsza na starsza ? poprzednio byla sun 1.6 czy jakos podobnie. Wiec teoretycznie zgodnie z wymaganiami instalatora
LiTE
Beginner

Kod: Zaznacz cały

ii  sun-java5-bin                        1.5.0-14-3                           Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 5.0 (architecture d
ii  sun-java5-fonts                      1.5.0-14-3                           Lucida TrueType fonts (from the Sun JRE)
ii  sun-java5-jre                        1.5.0-14-3                           Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 5.0 (architecture i
ii  sun-java5-plugin                     1.5.0-14-3                           The Java(TM) Plug-in, Java SE 5.0
ii  sun-java6-bin                        6-06-1                               Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (architecture dep
ii  sun-java6-jre                        6-06-1                               Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (architecture ind
Ja mam takie rzeczy poinstalowane i mi TuxGuitar dziala :)
nocturn

Sciagnalem inna wersje TuxGuitara i smiga. Jednak teraz zauwazyle, ze po instalacji nei mam dzwiekow w serwisach typu youtube itp Co to moze byc ?

Nie widze tutaj opcji edytuj wiec pisze posta pod postem
Po restarcie komputera wszystko wrocil do normy. Jednak kiedy mam uruchomionego TuxGuitar nie mam dzwieku w serwisach internetowych, ale XMMS player odtwarza dzwiek normalnie
LiTE
Beginner

Pewnie cos z serwerem dzwieku masz skopane
ODPOWIEDZ