SDL i czarny ekran?
SDL i czarny ekran?
Problem polega na tym, ze przy aplikacjach pelnoekranowych opartych na SDL (glownie gry), przy wychodzeniu z nich widze tylko jakby caly pulpit przykryl czarny ekran. Przy nacisnieciu alt+tab widze menu przewijania okien ale nic poza tym. Widze tez myszke i zmieniajacy sie odpowiednio kursor. Jedyne rozwiazanie to restart X. Wydaje mi sie, ze mam wszystkie potrzebne biblioteki SDL. W czym moze byc problem? Dodam, ze jakis czas temu tego nie bylo...
Miałem tak samo jak miałem włączonego Beryla/Compiza i próbowałem naraz grać w gry, więc jak masz któregoś z nich to wyłącz i spróbuj bez niego. Albo spróbuj odpalić może te gry w trybie safe mode - większość gier chyba powinna mieć coś takiego - i zobaczyć czy dalej będzie czarno.
Edit do pota na dole: Nie mam zielonego pojęcia, ale raczej nie bo jak wyłączam Compiza to i tak rozszerzenie composite mi pozostaje, a gra mi wtedy działa, więc to raczej nie tego sprawka ;-)
Edit do pota na dole: Nie mam zielonego pojęcia, ale raczej nie bo jak wyłączam Compiza to i tak rozszerzenie composite mi pozostaje, a gra mi wtedy działa, więc to raczej nie tego sprawka ;-)