Problemy z zależno
I sam instalator wtedy naprawia co potrzeba?
[ Dodano: 2008-04-23, 20:36 ]
Zaraz instaluję od nowa etech'a. Nie wiem czy jest sens instalować /ext /usr /usr/local /temp na oddzielnych partycjach? Nie wiedziałbym ile miejsca przeznaczyć na którą. A tak to chyba zainstaluję wszystkie na jednej a aby /home na oddzielnej.
[ Dodano: 2008-04-23, 20:36 ]
Zaraz instaluję od nowa etech'a. Nie wiem czy jest sens instalować /ext /usr /usr/local /temp na oddzielnych partycjach? Nie wiedziałbym ile miejsca przeznaczyć na którą. A tak to chyba zainstaluję wszystkie na jednej a aby /home na oddzielnej.
a po co tak dzielisz robiąc taka sieczkę. nawet pod serwer nie robi się takiego podziału.Zaraz instaluję od nowa etech'a. Nie wiem czy jest sens instalować /ext /usr /usr/local /temp na oddzielnych partycjach? Nie wiedziałbym ile miejsca przeznaczyć na którą. A tak to chyba zainstaluję wszystkie na jednej a aby /home na oddzielnej.
na desktop wystarczą 2 partycje główna i home
-
- Senior Member
Bo oferuje nowsze programy, które chcę mieć. Odsyłam do dyskusji na forum, czy warto używać wersji niestabilnej.luki85pwy pisze:To po co używać wersji niestabilnej jak jest stabilna?
.luki85pwy pisze:A jest tam jakieś polecenie, żeby po wpisaniu go system się sam naprawiał, a żeby zostały ustawienia i programy?
Jest - rescue (naprawdę tak trudno zobaczyć co oferuje instalator?), ale... to zależy co chcesz naprawiać, bo prawdopodobnie to o co Ci chodzi robi się w linuksie z wiersza poleceń, bez reinstalacji systemu.
TIP: Linux, to nie Windows i przyzwyczajenia z tego drugiego wcale nie są pomocne w jego obsłudze.
-
- Senior Member