Iceweasel wy

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
winnetou

Post autor: winnetou »

Dziękuję...
NowakoV

Post autor: NowakoV »

No właśnie nie ma ich tam :/
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

NowakoV pisze:Zainstalowałem te czcionki, ale nigdzie ich nie mogę ustawić. Jak tego nie da się zmienić to chyba wracam na windowsa :/
Szantażem nic nie uzyskasz. Nikt na siłę do niczego i nikogo nie zmusza. Popełniasz gdzieś błąd. I bez zapoznania się lub bez próby zapoznania się z elementami systemu pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Chyba, że zaprosisz któregoś z kolegów (a ten się zgodzi), to pomorze Ci problem rozwiązać.

A teraz poważnie staraj się czytać uważnie to co do Ciebie piszemy i udzielaj odpowiedzi na pytania stawiane w tej dyskusji. Bez uzyskania informacji od Ciebie My nic nie poradzimy.

Prosiłem o podanie informacji o twoim systemie. Jaką wersję Debiana instalujesz? I nazwę środowiska graficznego jakiego używasz.

Pokaż jakie masz czcionki w systemie:

Kod: Zaznacz cały

dpkg -l | grep fonts
winnetou

Post autor: winnetou »

Dziękuję...
NowakoV

Post autor: NowakoV »

Instalowałem kilka razy. aptitudem, apt-getem i nic. Czcionek nie było. Sformatowałem kompa i zainstalowałem te czcionki zaraz po systemie głównym. Teraz wszystko działa już w miarę tak jak chcę. Dzięki za pomoc.

Kilka softwarowych pytań jeszcze mam.
kadu na gnomie wygląda jak win3.11 . jest jakis dobry komunikator?
Potrzebuję jeszcze udostępnić drukarkę komputerom w sieci (wszystkie XP mają), no i też jakiś folder udostępnić.
_dexter

Post autor: _dexter »

Jeśli nie podoba ci się Kadu :) , spróbuj np. Pidgin
Potrzebuję jeszcze udostępnić drukarkę komputerom w sieci
Pogooglaj o sambie
psv
Beginner

Post autor: psv »

Jeden problem, jeden temat.
ODPOWIEDZ