Niestety. Mplayer po zastosowaniu zaleceń Yampressa oszalał, tak że musiałem go odinstalować. Jest tyle dobrych odtwarzeczy że raczej do niego już nie wrócę.Tym niemniej dzieki za zainteresowanie
Nie mam już go zainstalowanego. Tak że nie mogę podać dokładnych objawów. Z tego co pamiętam to po włączeniu mplayer zajmował cały ekran i z tej opcji nie szło wyjść. Nie pomogły żadne skróty klawiaturowe. System trzeba było restartować. Oczywiście film nadal nie chodził
te polecenia to po to aby zobaczyc na jakim wyjściu będzie działa mplayer.
i wtedy jak na jakims działa to wpisuje się do pliku konfiguracyjnego. Odinstalowując mplayera zrobiłes błąd bo to jeden z lepszych odtworzaczy pod linuxem. proponował bym Ci skompilowanie mplayera ze źródeł tak jak preferuja twórcy mplayera a nie instalowanie z paczki.
Yampress pisze: proponował bym Ci skompilowanie mplayera ze źródeł tak jak preferuja twórcy mplayera a nie instalowanie z paczki.
Na razie nie mam na to czasu, to jednak trochę trwa, ale w przyszłości na pewno. Tymczasem używam odtwarzacza kaffeine, też niezły a na dodatek obsługuje bezproblemowo moją kartę dvb
Yampress pisze:czasu hmmm. jakies ~5 minut na AMD 3800+ X2
A na celeronie 2400? Nie wiem jak to będzie z mplayerem ale na mandrivie kompilowałem inne programy i trwało to szmat czasu.Przy uruchomionym tylko kompilowanym programie :-/