Zainteresuj się pakietem openoffice.org-kde, po jego zainstalowaniu oo.o ładnie zintegruje się z Twoim KDE. Tak BTW, to to co pisze aptitude w sugerowanych czasami warto czytać i sprawdzić co to za pakiety. W większości niepotrzebne, ale czasami się znajdzie np. takie coś co podałem wyżej i problem się sam rozwiązuje.
OO nie jest napisany w javie. Sprawdź sobie pobierając kod z openoffice.org. Java jest natomiast potrzebna do niektórych rzeczy, z których oo korzysta.
Jeśli mógłbyś powiedzić co takiego "ohydnego" w tym oo jest, to może zechciałbym się zastanowić jak Ci pomóc.
The OpenOffice.org source code includes the technology which Sun Microsystems has been developing for the future versions of StarOffice(TM) software. The source is written in C++ and delivers language-neutral and scriptable functionality, including Java(TM) APIs. This source technology introduces the next-stage architecture, allowing use of the suite as separate applications or as embedded components in other applications. Numerous other features are also present including XML-based file formats based on the vendor-neutral OpenDocument standard from OASIS and other resources.
- przepraszam za pomyłkę, wyczytałem w jakiejś gazecie i byłem pewny że jest inaczej ;/
Podepnę się do tematu. Mam w OO strasznie duże ikony, nieproporcjonalne do wielkości okna i rozdzielczości ekranu. Jest jakiś sposób na ich zmniejszenie?