UbuDSL, speedtouch330, problemy z po

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
gordon

UbuDSL, speedtouch330, problemy z połączeniem

Post autor: gordon »

Witam .

Mam mały problem , jestem nowy jeśli chodzi o system Linux , zainstalowałem na Debianie oprogramowanie do internetu UbuDSL , i firmware do speedtouch330 , obie aplikacje są zainstalowane , ale kiedy klikam
Aplikacje>Internet>UbuDSL konfiguracja lub Monit połączenia , to aplikacja się nie uruchamia , i od czasu do czasu pojawia się komunikat , że aplikacja jest zainstalowana , z użyciem hasła administratora automatycznie czy coś takiego.
Kiedy sprawdzam konfiguracja sieci , to pokazuje mi się , że mam zainstalowany modem i jest aktywny , kiedy próbuje odpalić przeglądarkę do połączenia z netem nie ma
No mi ma problem jak ustawić w Debianie dźwięk , wiem , że te tematy były wałkowane , ale proszę o pomoc .

Pozdrawiam i czekam na maile z odpowiedzią
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

1. Którą wersję Debiana posiadasz --- z jakiej płyty instalowałeś.
  2. Którą wersję jądra posiadasz zainstalowaną uname -r.
  3. Jako początkujący nie zestawisz połączenia przy pomocy ubuddsl na Debianie (spełnienie zależności).
  4. W ubudsl jest opcja generująca logi systemowe (w katalogu /opt/ubudsl/bin --- jest skrypt generate_log --- uruchom go i podeślij wynik na forum znajdziesz wynik w katalogu domowym swoim lub roota, będzie to plik ubudsl_log.tar.bz2 lub podobny).
ODPOWIEDZ