Sk

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
giaur
Member

Skąd wziąć kod źródłowy Firefoxa w wersji PL?

Post autor: giaur »

Witam,

Poszukuje kodu źródłowego firefoxa, ale chodzi mi o kod źródłowy wersji polskiej. Wersje angielska udalo mi sie skompilowac (jak widac po moim UA), wiec mam Minefield 3 Beta 3 ;-)

Po co kompilowac ze zrodel? Ano po to, zeby miec najnowsza wersje i z powodu tych 2 opcji:
--with-java-include-path=dir Location of Java SDK headers
--with-java-bin-path=dir Location of Java binaries (java, javac, jar)
Wyglada na to, ze jave mozna zintegrowac z przegladarka i nie trzeba pluginu do mozilli. A poniewaz mam amd64, gra jest warta swieczki.
Poki co potestuje na wersji angielskiej, ale chetnie bym widzial zrodla wersji polskiej.
0dd
Beginner

Post autor: 0dd »

powinno pomoc link

daj znac co z tego wyjdzie bo jestem zainteresowany

//edit
nie kodu zrodlowego nie pisze sie osobno dla wszystkich krajow (wiec nie ma kodu zrodlowego w wersji polskiej). W kodzie eksternalizuje sie stringi i pozniej sie tworzy i18n ktore dostarczy komunikaty w danym jezyku
giaur
Member

Faktycznie, masz racje. Nie kompiluje sie wersji polskiej - wystarczylo zainstalowanie pliku xpi i mam polska wersje.

Java nie dziala mimo wskazaania katalogu /usr/bin jako lokalizacji javy. Poza tym nie moge uruchomic flasha, pomimo ze na Iceweasel 2.0.0.12 dzialal.

To na razie wszystkie wnioski z testów.
Bodzio
Junior Member

Post autor: Bodzio »

java i flash powinny być w repo amd64. Poszukaj flashplugin-nonfree
giaur
Member

Nie no wiem, tylko ze w tym Minefield to nie dziala i tak nie ma flasha i koniec.

Co do javy pod amd64 jest jre ale plugin nie istnieje. A poniewaz FF nie potrafi uruchomic javy bezposrednia wiec generalnie kupa - nie ma javy (te nieoficjalne wersje to o kant d....).

Dobrze ze chociaz konqueror jest.
ea66
Beginner
Post autor: ea66 »

Co do javy pod amd64 jest jre ale plugin nie istnieje. A poniewaz FF nie potrafi uruchomic javy bezposrednia wiec generalnie kupa - nie ma javy (te nieoficjalne wersje to o kant d....).
Szczerze nie wiem jak to wygląda na Debianie, ale na Ubuntu 7.10 instalowało się normalnie paczki javy i wszystko chodziło na 64 bitach ... może tu jest podobnie?
ODPOWIEDZ