Flash dla Opery 9.25

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
ms-trex
Beginner

Flash dla Opery 9.25

Post autor: ms-trex »

Witam,
czy ktoś z was wie jaka jest i gdzie można pobrać poprawną wersję flasha dla opery 9.25 ponieważ ten najnowszy ze strony adobe nie działa z tą wersją opery. Działa natomiast z wersją 9.5 beta ale ta się ciągle wysypuje.
yantar
Member

Post autor: yantar »

Ktora bete instalowales 9.5b? Ta pierwsza niby "stable bete" z listopada czy ostatni snapshot ze strony desktopteam? Przez jakis czas testowalem kolejne kompilacje, najlepiej trafic jakas dobra co nam spasuje i sie na niej zatrzymac sa spore wahana jedne chodza praktycznie bez zarzutu inne maja narowy. (zazwyczaj wlasnie problmy na niektorych sa z flashem)
Zarov
Beginner

Post autor: Zarov »

W najnowszej jak i wcześniejszej becie musiałem wyłączyć flasha bo nerwicy można było dostać.
Jak masz Iceweasel to na nim zrób sobie Flasha a Opera sama wykryje go. Chociaż sam używam bety bo na stabilnej też coś Flash nie działał, tzn było szare pole.
ms-trex
Beginner

Post autor: ms-trex »

Kurde to nie dobrze, bo ja chciałem właśnie mieć operę tylko i wyłącznie do korzystania ze stron które nie działają bez flasha np. youtube. Domyślnym moim browserem jest właśnie iceweasel i nie chcę zamulać przeglądania stron tym dziadostwem.
Awatar użytkownika
grze_S
Beginner

Post autor: grze_S »

@ms-trex: Najnowsza nie działa ale spróbuj któreś wcześniejsze wydanie Flash Player 9, np: http://www.idg.pl/ftp/linux_1473.html
Ja tak robie i nie jest najgorzej ;-)
Awatar użytkownika
Gordon1x

Post autor: Gordon1x »

Zainstaluj program Opera w wersji 9.50b (http://www.opera.com/download/). W tej wersji opera na moim komputerze poprawnie obsługuje plugin flash.
Zarov
Beginner

http://my.opera.com/desktopteam/blog/20 ... oming-soon
Warto spróbować, zaraz zainstaluję i powiem co tam.

EDIT
Przy flashu to widze szare pole, czyli powrót do sytuacji na 9.25.
Awatar użytkownika
grze_S
Beginner

Post autor: grze_S »

Ja jednak proponuje spróbować starszą wersję. Funkcjonalność jest praktycznie ta sama (nie ma chyba jedynie "prawdziwego" pełnego ekranu na youtube), a w przeciwieństwie do najnowszej aktualizacji działa dobrze ;-)
psv
Beginner

Post autor: psv »

Dokładnie. Ja mam starszą wersję flash i mi działa. Na najnowszej nie działało.
Zarov
Beginner

Sorry za odkopywanie ale na nowej becie flash działa wyśmienicie.
ODPOWIEDZ