CS 1.6 Steam + Wine

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Awatar użytkownika
Inquistor
Beginner

CS 1.6 Steam + Wine

Post autor: Inquistor »

Witam

Jako że chce się kompletnie odizolować od windowsa, chce miec przynajmniej cs'a dostępnego ;)
Problem polega na tym, że steam początkowo nie chce się instalować (gdy przeniosłem instalke do .wine/drive_c/windows/system32 zainstalował się bez problemu) śmiga potem całkiem nieźle. Mam zainstalowane sterowniki NVidii z nvidia.com

Ogólnie sam steam działa bez zarzutu, lecz gdy właczam samego Counter Strike'a, pokazuje mi sie tylko głowne menu na pare sekund, a potem wraca z powrotem do xfce ze zrypana rozdzielczością obrazu (wiadomo - pierwsze uruchomienie cs ma w rodzialce 640x480).

Dla porównania powiem, że na Lennym działał bez zarzutu (oczywiście bez sterów NVidii - czyli 5fps max)

Jakieś propozycje ?
GIGABYTE
Beginner

Post autor: GIGABYTE »

Tak. Zainstaluj stery 100.14.19 na nowszych 169.09 (06), występują właśnie takie objawy ;)
Awatar użytkownika
Inquistor
Beginner

Post autor: Inquistor »

Faktycznie pomogło - cs sie uruchamia. Tylko dlaczego tak fpsy skaczą ... 0-20 mniej wiecej :/

Zna ktoś może sposób i na to ??

Heh no tak - temat obok - ze skrótu działa "w miare ok"
Zna ktoś sposób na "twarde 60fps" ? ;)

/ Wystarczy pogrzebać ustawieniach sterowników ;)

Temat do zamknięcia
GIGABYTE
Beginner

Co grzebałeś w ustawieniach sterowników?? U ciebie też ze steama się "źle" uruchamia? Ja mam twarde 99 FPS ;)
Awatar użytkownika
qbsiu
Beginner

Post autor: qbsiu »

btw. Odpalił ktoś sXe?
GIGABYTE
Beginner

Ja nie potrzebowałem, to nie odpalałem. To jest oddzielny program, czy jakiś plugin do cs?
Awatar użytkownika
qbsiu
Beginner

Post autor: qbsiu »

GIGABYTE pisze:To jest oddzielny program, czy jakiś plugin do cs?
http://www.sxe-cs.blo.pl/
sXe Injected to unikalny system anty cziterski blokuje dostęp wszystkim czitom do silnika gry H-L (CS, DoD itp) wymaga klienta po stronie gracza oraz pluginu Metamoda na serwerze HLDS do pełnego działania. sXeI był testowany na modach: Counter Strike 1.6, Counter strike 1.5, Day of Defeat, Natural Selection, Team Fortress Clasic, Deathmatch Classic, Opposing Force , Condition Zero i jak do tej pory świetnie spełnia swoją funkcje.
Jeżeli grasz na jakiś lepszych serwerkach, to przydaje to się, bo inaczej nie wejdziesz. :-)
ODPOWIEDZ