Witam mam problem z samba otoz w otoczeniu sieciowym wykrywa mi normalnie ale nie moge normalnie dostac sie na niego z czego to wynika moj plik konfiguracyjny
jest to samo.
Nawet na nowo zainstalowalem sambe apt-get install samba , i na nowo konfiga wrzuciłem i jest jak mowie.
Serwer w otoczeniu sieciowym jest wykrywany ale nie moge sie na niego wbic pisze
\\Serwer nie jest dostępny. Możesz niemieć uprawnień do używania tego zasobu sieciowego. Skontaktuj się z administratorem tego serwera, aby uzyskać uprawnienia dostępu
Nie można odnaleść ścieżki sieciowej.
Te porty na samym początku odblokowałem bo wiedziałem że z nich korzysta samba.
pierwsze co namyśl mi teraz przyszło to wyłączyć firewalla lecz to tez nic nie dało tak jak było to jest więc w czym może tkwić problem
Są takie prawa nadane.
To do tego nic nie ma jak by uprawnienia byly zle to bym nie mogl na udostepniony katalog sie dostac , ale ja nie moge sie dostac wogle na serwer samby ppoprzez otoczenie nie moze mi wyswietlic dostepnych udostepnionych katalogow.
tzn serwer jest wyswietlany widac jego nazwe w otoczeniu sieciowym ale jak chce na niego wejsc to juz nie moge pisze ze komputer jest niepodlaczony