Mam problem z uruchomieniem VMware. Instalacja była robiona z opisu Kaki i na początku działało. Po jakimś czasie nie wiem dokładnie kiedy (tzn po kilku upgrade m.in jądra do wersji 2.6.18-5-686) próba uruchomienia kończy się takim komunikatem
/usr/lib/vmware/bin/vmware: /usr/lib/vmware/lib/libpng12.so.0/libpng12.so.0: no version information available (required by /usr/lib/libcairo.so.2)
Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified
/usr/lib/vmware/bin/vmware: /usr/lib/vmware/lib/libpng12.so.0/libpng12.so.0: no version information available (required by /usr/lib/libcairo.so.2)
Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified
Porszę o podpowiedz jak ktoś się spotkał z takim problemem albo wskazówkę czego może ten problem dotyczyć. Troche kombinowałem ale narazie bez skutecznie.
Dodam że mój system to etch, wersja VMware Server 1.0.4
instalowałem już na nowo vmware i jest dalej to samo
A co do modułów to jakie mam skopiować bo nie bardzo czaje
Jak nie mogłem uruchomić VMware za pierwszym razem to załadowałem linux-headers do mojego aktualnego kernela. NIe pomogło, więc ściągnołem najnowszego VMware, i go zainstalowałem po uprzednim odinstalowaniu starszej wersji. I dalej nic, ten sam komunikat.
Jako user odpalałem, wtedy nic się nie działo, (był jakiś zwis) więc próbowałem jako root to dawało ten komunikat.
Już uporałem się z problemem. Przeinstalowałem kernel i nagłówki, później vmware i teraz się uruchomiło bez problemu. NIe wiem o co chodziło ale najważniejsze że już działa.