jaki to program do wifi? prosze o nazwe
jaki to program do wifi? prosze o nazwe
prosze o nazwe polecenia ktorym instaluje sie program ktorego screen jest nizej. bo usunal mi sie przy probie usuniecia gnome.
http://www.debiantutorials.org/images/s ... t-conf.png

Kod: Zaznacz cały
debian:/home/kracak# apt-get install network-admin
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności... Gotowe
E: Nie udało się odnaleźć pakietu network-admin
// Poprawiłem Twój post - dodałem tagi code.
Kaka'
-
- Senior Member
widziecie jak chcecie to potraficie :P wielkie dzieki :Ppavbaranov pisze: Jednak toProgram w istocie nazywa się network-admin. Natomiast jeśli się nie mylę jest częścią paczki gnome-system-tools. Nb. w polskiej wersji Debiana, występuje jako "Sieć".
ps to moze mi ktos podpowie jak usnuac calkowicie gnoma bo uzywam kde ale zeby miec nadal progrmy do konfiguracji? moze w kde sa jakies odpowiedniki tego?
-
- Senior Member
Najprościej - tylko nie wiem, czy nie usuniesz także tego, czego nie chcesz, np. w Synaptiku. Przy odpowiednich jego ustawieniach widzisz do jakiego działu (tu GNOME) przyporządkowane są programy. Usuwaj ile wlezie 
Tak, w KDE są odpowiedniki większości programów występujących w GNOME (i vice versa). Znów najlepiej zobaczysz to w Synaptiku bo masz opis programów. Możesz też skorzystać z opisu paczek na stronie debiana.
Oczywiście zamiast Synaptika możesz użyć apt-geta, czy aptitude (jeśli nim instalowałeś, to najlepiej będzie przez niego usuwać, a w trybie gui dostajesz cały opis, wraz z powiązaniami).

Tak, w KDE są odpowiedniki większości programów występujących w GNOME (i vice versa). Znów najlepiej zobaczysz to w Synaptiku bo masz opis programów. Możesz też skorzystać z opisu paczek na stronie debiana.
Oczywiście zamiast Synaptika możesz użyć apt-geta, czy aptitude (jeśli nim instalowałeś, to najlepiej będzie przez niego usuwać, a w trybie gui dostajesz cały opis, wraz z powiązaniami).