Amarok - problem z xine-engine

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
spider

Amarok - problem z xine-engine

Post autor: spider »

Witam,
po aktualizacji systemu i wszystkich programów (min. amaroka) nie mogę odtwarzać mp3 w amarok. Amarok pokazuje mi taki komunikat:
"xine-engine" twierdzi, że nie może odtwarzać plików MP3.
Zaleca się wybranie innego modułu w Oknie konfiguracji, lub sprawdzenie instalacji wsparcia multimedialnego, którego używa obecny moduł.
Użyteczne informacje można znaleźć w części FAQ podręcznika Amaroka.
W konfiguracji modułu mam tylko System dźwięku: wyjście xine. Wtyczkę wyjściową mam ustawioną na Wykryj automatycznie. Przy zmianie na Alsa z której korzystam jest dokładnie tak samo.

Z góry dziękuję za pomoc.
mlyczek
Junior Member

Post autor: mlyczek »

Miałem kilka dni temu to samo :) też chciałem już pisać na forum, ale myśle sobie przeszukam aptitude pod kątem xine (chciałem w jego ustawieniach pogrzebać, aby naprowadzić go na kodeki) i znalazłem :) Musisz zainstalować pakiet libxine1-ffmpeg. I nie trzeba już grzebać w ustawieniach xine. ;)
spider

Post autor: spider »

ha, pomogło :-D

wielkie dzięki mlyczek
Michal

Post autor: Michal »

mlyczek - i ja Tobie dziękuję! Właśnie dsałem post na tym forum ale jakoś mnie ruszyło żeby po fakcie poszukać i znalazłem. Jeszcze raz thx.
gladi
Beginner

Post autor: gladi »

Mam ten sam problem :/ TYlko ze po instalacji tego dalej jest to samo :/ Probuje uruchomić mp3 i pokazuje sie komunikat: "nie mozna było wczytac niektorych mediów (nie da sie otworzyc). Macie moze na to jakas rade?
Michal

Post autor: Michal »

Zainstaluj w32codecs może pomoże. ;-)
ODPOWIEDZ