Ktokolwiek widzia

Wszystko związane z jądrem systemowym, sterownikami, sprzętem itp.
johngraxa

Ktokolwiek widział ktokolwiek wie...

Post autor: johngraxa »

Czy ktokolwiek wie czy to:
http://allegro.pl/item214851250_hit_zew ... k_mp3.html
odpali pod debianem??
Stephen

Post autor: Stephen »

Czy odpali... pewnie tak jezeli jest na kablu to niemal na pewno, wiekszosc urzadzen usb ma standardyzowany sterownik:] Mozesz poszukac bezposrednio w jaderku sterownikow tam gdzie sa urzadzenia usb, ale mysle ze jak wszystko to tez jest jakos standardyzowane:]
Pozatym to dobra rada: uzupelnij dane w profilu :-P
Pozdrowienia z polski :mrgreen:
skotik87

Post autor: skotik87 »

dzialac moze i bedzie, ale nad tym co w opisie akcji jest "8w1" to bym sie zastanowil. nie czytalem tego dokladnie, ale cos mi sie wydaje ze to dlugo nie podziala ;p
mlyczek
Junior Member

Post autor: mlyczek »

[quote="skotik87"]nad tym co w opisie akcji jest "8w1" to bym sie zastanowil. nie czytalem tego dokladnie, ale cos mi sie wydaje ze to dlugo nie podziala ]
Wg mnie to 8w1 to czytnik kart pamięci. Mam podpięty czytnik kart pamięci firmy HAMA 19w1 i wszystko ładnie działa. Już od roku (a nawet chyba dłużej) i nie ma najmniejzych problemów. Nie rozumiem dlaczego taki czytnik miałby długo nie podziałać?
skotik87

Post autor: skotik87 »

Nie rozumiem dlaczego taki czytnik miałby długo nie podziałać?
poprostu jestem przyzwyczajony do urzadzen ktore sa "pojedyncze" ze tak powiem :D i raczej unikam takich rzeczy pypu 3 in 1
johngraxa

Post autor: johngraxa »

Dzwoniłem do sprzedawcy . Faktycznie powinno działać na debianie problem polega na tym jak długo ,dołączona jest bateria działa 1 godzinę ... :-/
mlyczek
Junior Member

Post autor: mlyczek »

johngraxa pisze:dołączona jest bateria działa 1 godzinę
Wydaje mi się, że gdy podłączysz to do komputera, to nie będziesz potrzebował baterii. Z opisu wynika, że bateria potrzebna jest do np. odtwarzania filmów na telewizorze bezpośrednio z tego urządzenia.
skotik87 pisze:poprostu jestem przyzwyczajony do urzadzen ktore sa "pojedyncze" ze tak powiem :D i raczej unikam takich rzeczy pypu 3 in 1
ten czytnik, o którym pisałem ma 19in1, ale ma 4 wejścia. I tak np. karty CF są czytane w jednym (typ I i typ II - czyli już są 2 typy :) ), karty miniSD, SD, MMC w drugim, a jakiś inny typ też w drugim, ale kartę trzeba obrócić do góry nogami, więc jest to tak jakby trzecie wejście. Dalej jest jeszcze trzecie normalne i czwarte normalne wejście na inne typy, których teraz nie pamiętam. To 19in1 to jest po prostu suma tych typów, gdzie producent z niby jednego typu naliczył się 4 :) a urządzenie działa na zasadzie, że mam tak jakby 4 urządzenia na jednym kablu usb - oszczędzam 3 wejścia usb :) też nie jestem zwolennikiem rzeczy typu 3 in 1, ale jeśli chodzi akurat o czytnik kart pamięci, to jest to dobre rozwiązanie, nie stwarzające problemów.
Awatar użytkownika
draco
Beginner

Post autor: draco »

johngraxa pisze:dołączona jest bateria działa 1 godzinę
A czego się spodziewałeś po takiej renomowanej marce jaką jest Medion? ;)
ODPOWIEDZ