Debian 64 bitowy?
Debian 64 bitowy?
Mam pytanie dotyczące ostatniej wydanej gazetki z Debianem 4.0, czy jest on dostępny w wersji 64 bit ?
jeszcze jakaś opinia
?
[ Dodano: 2007-07-11, 22:10 ]
czytałem, że na SWAP ma mieć jakieś 2 więcej od pamięci Ram, ale jeśli ja pamięci mam 1 GB to ma przeznaczyć 2 Gb na to :|? Czy jeden GB wystarczy ? Można partycjonowanie zrobić pod Partition Magic w Windzie i potem tylko pokazać Linuxowi nasze dzieło, zeby zainstalował bo nie bardzo kapuje jak zrobić tę partycję, nawet po przeczytaniu poradnika, tj. wiem mniej więcej, ale boję się utraty danych, a mam ich tak dużo, ze backup nie pomoże bo się nie zmieści :P

[ Dodano: 2007-07-11, 22:10 ]
czytałem, że na SWAP ma mieć jakieś 2 więcej od pamięci Ram, ale jeśli ja pamięci mam 1 GB to ma przeznaczyć 2 Gb na to :|? Czy jeden GB wystarczy ? Można partycjonowanie zrobić pod Partition Magic w Windzie i potem tylko pokazać Linuxowi nasze dzieło, zeby zainstalował bo nie bardzo kapuje jak zrobić tę partycję, nawet po przeczytaniu poradnika, tj. wiem mniej więcej, ale boję się utraty danych, a mam ich tak dużo, ze backup nie pomoże bo się nie zmieści :P
1GB wystarczygolden pisze:czytałem, że na SWAP ma mieć jakieś 2 więcej od pamięci Ram, ale jeśli ja pamięci mam 1 GB to ma przeznaczyć 2 Gb na to :|? Czy jeden GB wystarczy ?
można ale z tego co wiem, to PM zakłada jakiś dziwny FS na partycjach linuksowych, więc podczas instalacji sformatuj jeszcze raz partycje pod Debiana.golden pisze:Można partycjonowanie zrobić pod Partition Magic w Windzie i potem tylko pokazać Linuxowi nasze dzieło,