Witam,
zainstalowałem Debiana 8 w LXDE i nie powiem, przerósł nieco moje oczekiwania. System w miarę płynnie i szybko działa, co do przeglądarki to widzę, że na każdym systemie jest pamięciożerna, ale mimo wszystko, również daje swoje. Jedynie mam pewne obiekcje co do uruchamiania się, bo za każdym razem sprawdza ciąg rzeczy, które trwają ponad minutę. Czy to jest konieczne? Jeszcze kolejną rzeczą która chciałbym zmienić, to możliwość ustawienia systemu, bym nie musiał za każdym razem wciskać, że chce Debiana odpalić, jak to załatwić? Oraz chciałbym, by automatycznie logowało na konto albo żeby zapisało login i hasło przy wybieraniu konta, bym mógł tylko enterem wchodzić na konto. Następnie jeszcze chciałbym się dowiedzieć, jak usuwać pliki, programy bądź foldery przez terminal. Z góry dziękuję
Pozdrawiam
[+] Start systemu
Skonfiguruj wpisy w pliku /etc/default/grubTede pisze:Jeszcze kolejną rzeczą która chciałbym zmienić, to możliwość ustawienia systemu, bym nie musiał za każdym razem wciskać, że chce Debiana odpalić, jak to załatwić?
Pozdrawiam
Konfiguracja w /etc/lxdm/lxdm.confTede pisze:chciałbym, by automatycznie logowało na konto
Pozdrawiam
Zapoznaj się z poleceniem 'rm' oraz 'apt-get' lub 'apt' lub 'aptitude'.Tede pisze:Następnie jeszcze chciałbym się dowiedzieć, jak usuwać pliki, programy bądź foldery przez terminal
Jest taki dobry dokument do poczytania. Nazywa się debian reference i znajdziesz go na stronie głównej dystrybucji.
P.S. Na przyszłość, w jednym wątku opisujemy jeden problem, patrz punkt 4k -> threads/1151-Regulamin-v1-4
- marcin1982
- Moderator