Po poprawnej instalacji systemu na desktopie (c2D) nie potrafię skonfigurować poczty Kmail. Jakiś problem z Portfelem i niewczytywanym hasłem.
Debiana używam od Sarge, ale jestem tylko użytkownikiem. Jak to rozwiązać lub czym zastąpić Kmail? Ponowna instalacja na sformatowanych partycjach
powiela ten sam problem pytań o niewczytywane hasło. W7 i poprzedni deb7 działały poprawnie. Prosiłbym o jakieś sugestie.
jessie 8.2 i Kmail
Wejdż w: system/zarzadzanie portfelem
i tam wpisz nowe hasło dla portfela. Ja sobie ustaliłem łatwe, bo za każdym uruchomieniem Kmail trzeba hasło wpisać. Ja nie wyłączam Kmaila, więc mam problem tylko przy pierszym uruchomieniu
. Później uruchom Kmaila, skonfiguruj, i przy pierwszym uruchomieniu sprawdzania poczty trzeba jeszcze raz wpisać hasło dla danego maila. Możesz też zainstalować sobie inny program pocztowy np. Claws Mail , jest w synaptic. Próbuj intuicyjnie to rozwiązać, bo da się.
i tam wpisz nowe hasło dla portfela. Ja sobie ustaliłem łatwe, bo za każdym uruchomieniem Kmail trzeba hasło wpisać. Ja nie wyłączam Kmaila, więc mam problem tylko przy pierszym uruchomieniu