Serwer w

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
adiif1

Serwer w świat

Post autor: adiif1 »

Tak jak w temacie czy mógł bym liczyć na pomoc otóż chciałbym aby serwer www poszedł w świat za pomocą ip od operatora UPC

przeleciałem chyba każdy możliwy tutorial z google ale niestety nie potrafię tego skonfigurować

jeżeli ma to jakieś znaczenie w domu wszystkie komputery są podłączone do sieci wi-fi
a serwer po kablu

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
marcin1982
Moderator

Post autor: marcin1982 »

1. Otworzyć port 80 na komputerze, który ma być serwerem
2. Przekierować ruch w routerze na porcie 80 na komputer, który ma być serwerem.
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

A masz publiczny ip od operatora ?
adiif1

Post autor: adiif1 »

Dziękuje za pomoc udało mi się ogarnąć to jakimś cudem :)

Chciałbym się dowiedzieć jeżeli mam taki internet w domu czy bez problemu ludzie będą mogli przeglądać stronę www bez żadnych opróżnień??

Testing download speed........................................
Download: 208.44 Mbit/s
Testing upload speed..................................................
Upload: 17.75 Mbit/s

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Andyk
Beginner

Post autor: Andyk »

adiif1 pisze:Dziękuje za pomoc udało mi się ogarnąć to jakimś cudem :)

Chciałbym się dowiedzieć jeżeli mam taki internet w domu czy bez problemu ludzie będą mogli przeglądać stronę www bez żadnych opróżnień??
Pozdrawiam!
Zależy co masz na myśli pisząc opóźnień. Sam serwer generuje niewielki procent obciążenia w stosunku do strony. Jeśli pytasz o łącze to zależy jaki będziesz miał tam ruch - jeżeli będzie to kilkanaście odwiedzin dziennie nie będzie żadnego problemu.
Obawiam się jednak, że z Twoją obecną wiedzą to się może nie skończyć dobrze i serwer dołączy to jakiejś sieci botnetowej.
Raczej na Twoim miejscu zakupiłbym na początku jakiś tani serwer w firmie hostingowej, gdzie jest dostęp do logów, żeby zobaczyć na czym to polega.
ODPOWIEDZ