Przetestowałem eXtplorer, ale było z nim dużo problemów i nie spełnił oczekiwań. Potem przetestowałem jakiś menadżer plików z linków od
Rafal_F (nie pamiętam jaki), nawet ten skrypt trochę przerobiłem i dostosowałem tak, żeby działał jak chciałem, ale był bardzo ubogi i nie spełnił oczekiwań. Szukając innych rozwiązań znalazłem informacje, że OwnCloud (OC) pozwala od nowej wersji na dodawanie zewnętrznych zasobów (po FTP, lokalnie, z Dropboxa i kilku innych). Przetestowałem to i stwierdziłem, że to jest chyba to czego szukałem. Zainstalowałem wszystko skonfigurowałem, przetestowałem i jestem bardzo zadowolony. Rozbudowałem cały serwer, skonfigurowałem porządnie uprawnienia, grupy, porty na nowo i wszystko ładnie działa. Dziękuję za rady
Jedyny mankament to, to że nawet w LANie OC bardzo wolno działa. Nie wiem z czego to wynika. Ma ktoś jakiś pomysł jak to przyśpieszyć? Przypuszczam, że można spróbować pobawić się konfiguracją apache lub mysql, w celu zwiększenia wydajności, ale nie mam pomysłu jak to zrobić (jakie wartości ustawić itd.) jeśli ktoś chciałby pomóc to byłbym wdzięczny. Serwer ma 1,5 GB RAMu, używa 250MB, więc można sporo rzeczy trzymać w cache. Dodatkowo jest przeznaczone 4GB swap.