Zainstalowałem firefoxa przez apta i po uruchomieniu okazało się że wszystkie elementy w oknie programu są maluteńkie.
Litery i ikony są tycie tycie, aż oczki bolą. Co muszę zrobić aby dopasować te elementy do swoich potrzeb?
Zmieniałem już czcionki w Centrum sterowania i nic.
Mam KDE.
Pozdrawiam
Inne aplikacjegtk tez mają małe czcionki, czy tylko FF?
Pokombinuj z konfiguratorem motywu gtk/gtk2, lub spróbuj zmienić roździelczość czcionek przy starcie xserver,a na wyższa (ale raczej nie powinno być to konieczne)
Eee. Kolego to nie tak. To nie wina Twojego laptopa czy innych Twoich wymyslow tylko poprostu nie umiejetnosc skonfigurowania. Masz cos takiego jak Centrum sterowania->Wyglad i motywy->czcionki. Tam ustaw sobie odpowiednie wielkosci czcionek i powinno pomoc. U mnie zawsze tak sie dzieje po zainstalowaniu KDE i firefoxa (nie tylko ale tylko to Ciebie interesuje) po zmianie wielkosci wszystko wyglada tak jak ja chce. Jeszcze poprosilbym o jakis obrazek tego co tam u Ciebie sie dzieje ale mysle ze to co napisalem powinno pomoc.
a wystarczylo nacisnac CTRL i przyciskac sobie + (albo - jesli za duze). ewentualnie mozna sobie pokrecic kolkiem na myszce przytrzymujac CTRL. najciemniej pod latarnia. ;] no chyba, ze chodzilo ci o okno programu jako pasek narzedziowy. w takim wypadku zwracam honor. :P
Chodziło mi o okno przeglądarki. Jak zabawić się z czcionkami w firefoxie to wiem, o powiekszaniu przez skróty klawiszowe to wiem "od dziecka" 8-). Gnom też jest ok!
Pozdrawiam