Postawilem wczoraj serwer na etch'u, apache+proftpd+ssh i takie śmakie. Moje łacze to 1Mb, a konkretnie neo ktore chodzi u mnie w domciu 24 na h w tygodniu. Problem w tym ze mnie tutaj przez caly tydzien nie ma, a od czasu do czasu potrzebuje pewnych plikow, ktore tu sciagam na torrencie, ktorego to na uczelni nie moge uzywac, bo bo bo nie :} Chodzi mi o to zeby zautomatyzowac proces, ktory przedstawie tak:
1. Loguje sie zdalnie przez ssh na kompa w domu. Przez jakiegos klienta torrent (jeszcze zadnego nie zainstalowalem) zaczynam sciaganie pliku.
2. Kiedy plik sciagnie sie w calosci (np po jednym dniu), system laczy sie przez sftp z moim kontem uczelnianym, gdzie zaczyna wysylac plik.
3. Ja sobie sprawdzam moje konto i sciagam szybciutko plik.
Czy ma ktos pomysl jakby to zrobic? Bo nie wiem czy trzebaby napisac skrypt, czy moze korzystac z dobrodziejstwa klienta torrent, bo moze ktorys ma taka opcje?
Bede wdzieczny za wszelkie rady.
[ Dodano: 2007-06-01, 21:18 ]
Zainstalowalem rtorrenta i na stronie projektu zauwazylem ze mozna w jakis sposob po zakonczeniu sciagania pliku stworzyc do niego dowiazanie symboliczne, wskazujace na to ze sciaganie sie juz zakonczylo. Na stronie rozwiazane jest to poprzez wpis (chyba:/) do .rtorrent.rc :
ale jakbym nie kombinowal, to to nie dziala... Nie wiem, czy moze jakos daloby sie to zalatwic za pomoca schedule?# Create symlinks in the watch directory with a suffix indicating the
# download state.
on_start = link1,create_link=tied,,.started
on_stop = link1,delete_link=tied,,.started
on_finished = link1,create_link=tied,,.finished
on_erase = link1,delete_link=tied,,.finished
# Create symlinks in the same directory as the download.
on_start = link2,create_link=base_path,,.started
on_stop = link2,delete_link=base_path,,.started
on_finished = link2,create_link=base_path,,.finished
on_erase = link2,delete_link=base_path,,.finished
# Create a symlink in another directory without a suffix.
# You need to quote the command in this case.
on_finished = link3,"create_link=base_filename,/files,"