Mam swój serwer dedykowany, używam Debiana od ponad roku, ale z takim czymś się jeszcze nie spotkałem.
Wyjechałem na 2 tygodnie i dałem koledze hasło by się nim "zaopiekował".
Chcę zainstalować brakujące pakiety tak jak zawsze robię, czyli:
Kod: Zaznacz cały
apt-get -f install
Kod: Zaznacz cały
root@gigantserver:/home/gigant# apt-get -f install
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
Naprawianie zależności... Gotowe
Zostaną zainstalowane następujące dodatkowe pakiety:
libc6
Sugerowane pakiety:
glibc-doc
Następujące pakiety zostaną zaktualizowane:
libc6
1 aktualizowanych, 0 nowo instalowanych, 0 usuwanych i 551 nieaktualizowanych.
7 nie w pełni zainstalowanych lub usuniętych.
Konieczne pobranie 0 B/4345 kB archiwów.
Po tej operacji zostanie dodatkowo użyte 2048 B miejsca na dysku.
Kontynuować [T/n]? T
Odczytywanie dzienników zmian... Zrobione
Use of uninitialized value in concatenation (.) or string at /usr/share/perl5/Debconf/DbDriver/File.pm line 44, <DEBCONF_CONFIG> chunk 3.
Use of uninitialized value in -e at /usr/share/perl5/Debconf/DbDriver/File.pm line 46, <DEBCONF_CONFIG> chunk 3.
Use of uninitialized value in pattern match (m//) at /usr/share/perl5/Debconf/DbDriver/File.pm line 47, <DEBCONF_CONFIG> chunk 3.
Use of uninitialized value $directory in -d at /usr/share/perl5/Debconf/DbDriver/File.pm line 48, <DEBCONF_CONFIG> chunk 3.
Use of uninitialized value $directory in concatenation (.) or string at /usr/share/perl5/Debconf/DbDriver/File.pm line 49, <DEBCONF_CONFIG> chunk 3.
debconf: DbDriver "config": mkdir :Nie ma takiego pliku ani katalogu
(Odczytywanie bazy danych ... 107968 plików i katalogów obecnie zainstalowanych.)
Przygotowywanie do zastąpienia pakietu libc6:amd64 2.13-33 (wykorzystując .../libc6_2.13-35_amd64.deb) ...
Use of uninitialized value in concatenation (.) or string at /usr/share/perl5/Debconf/DbDriver/File.pm line 44, <DEBCONF_CONFIG> chunk 3.
Use of uninitialized value in -e at /usr/share/perl5/Debconf/DbDriver/File.pm line 46, <DEBCONF_CONFIG> chunk 3.
Use of uninitialized value in pattern match (m//) at /usr/share/perl5/Debconf/DbDriver/File.pm line 47, <DEBCONF_CONFIG> chunk 3.
Use of uninitialized value $directory in -d at /usr/share/perl5/Debconf/DbDriver/File.pm line 48, <DEBCONF_CONFIG> chunk 3.
Use of uninitialized value $directory in concatenation (.) or string at /usr/share/perl5/Debconf/DbDriver/File.pm line 49, <DEBCONF_CONFIG> chunk 3.
debconf: DbDriver "config": mkdir :No such file or directory
dpkg: błąd przetwarzania /var/cache/apt/archives/libc6_2.13-35_amd64.deb (--unpack):
podproces nowy skrypt pre-installation zwrócił kod błędu 1
configured to not write apport reports
Wystąpiły błędy podczas przetwarzania:
/var/cache/apt/archives/libc6_2.13-35_amd64.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
Pozdrawiam.