Arch Linux - skasowany katalog z motywami
Arch Linux - skasowany katalog z motywami
Posiadam system Arch Linux i skasowałem przez pomyłkę katalog motywami (/usr/share/themes). Proszę o pomoc, bo nie wiem jak go odzyskać!
Pewnie musisz przeinstalować pakiety z tematami środowiska, którego używasz. Ja mam w tym katalogu pliki z pakietu openbox-themes, bo używam właśnie openboksa. U mnie sprowadzałoby się to do polecenia:
Kod: Zaznacz cały
pacman -Sy openbox-themes
Ewentualnie możesz sobie ściągnąć jakis temat z http://xfce-look.org -> themes. Następnie wrucić go do katalogu domowego w katalog .themes i tam rozpakować. Xfce będzie z niego korzystało.
LUB wrzucasz tematy do katalogu gdzie one były wcześniej. Prostszym rozwiązaniem będzie jednak dowiedzieć sie jaka to była paczka i zainstalować od nowa ją. A jak się nie da zainstalować to ją rozpakować i przekopiować wszystko w odpowiednie miejsca.
LUB wrzucasz tematy do katalogu gdzie one były wcześniej. Prostszym rozwiązaniem będzie jednak dowiedzieć sie jaka to była paczka i zainstalować od nowa ją. A jak się nie da zainstalować to ją rozpakować i przekopiować wszystko w odpowiednie miejsca.