Witam!
Od jakiegoś czasu targa mną chęć napisania własnego wygaszacza ekranu. Znalazłem w sieci dużo materiałów na ten temat, dotyczyły one jednak systemu Windows, a nie widać nigdzie nic o Linuksie.
Miał ktoś może przyjemność utworzyć własny wygaszacz? Czy jego struktura jest taka sama/podobna do tej, spotykanej w Windows (wymagane zdefiniowanie jakichś funkcji o określonych nazwach itp.) Prosiłbym o jakiś link do dokumentacji (poradnika) czegokolwiek (preferowałbym C++, ale na inne języki też nie będę wybrzydzał).
[+] C++, tworzenie wygaszacza ekranu
Nie zajmuję się programowaniem ale uważam Twoje bezowocne poszukiwania za trochę dziwne jak i zadanie tego pytania. Przecież Linux (Debian), ze swojej natury (licencji), nie potrzebuje takich opisów. Dlaczego, wystarczy pobrać dowolny program w wersji źródłowej i poddać go analizie oraz przejrzeć dostarczoną z nim dokumentację." pisze:Znalazłem w sieci dużo materiałów na ten temat, dotyczyły one jednak systemu Windows, a nie widać nigdzie nic o Linuksie.
Ale mogę się mylić? O programowaniu posiadam minimalną wiedzę.
FAQ ogólne dla xscreenserver, inne demony wygaszaczy zapewne analogicznie: http://www.jwz.org/xscreensaver/faq.html#writing-savers