Testy prawa jazdy, uruchomienie programu przez wine

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
nieq

Testy prawa jazdy, uruchomienie programu przez wine

Post autor: nieq »

Witam.

Jestem początkującym użytkownikiem Debiana 6.0.

Zainstalowałem Wine, a następnie program z testami na prawo jazdy kategorii D (właśnie jestem w trakcie robienia uprawnień na autobusy i muszę trochę powalczyć z testami, żeby zdać egzamin teoretyczny).
Testy zainstalowały się w:

Kod: Zaznacz cały

C:\Program Files\Grupa33\TPJ_ABCD
i tu zaczyna się mój problem.

Jak uruchomić ten program?

Obrazek
Awatar użytkownika
Van
Beginner

Post autor: Van »

Niestety, z Wine nie ma nigdy pewności, że program przeznaczony pod system Windows będzie działać. Jaki to program? Podaj nazwę i producenta.

Jak uruchamiasz? Z konsoli, czy klikając? Uruchom z konsoli przechodząc do katalogu z programem i używając

wine nazwaprogramu.exe
I podaj komunikaty, jakie są wyświetlane.
nieq

Post autor: nieq »

Program ściągnąłem z tej strony:
http://www.grupa33.jgora.pl/

A to wyświetla mi po uruchomieniu programu z konsoli:

krystian@MultiHome:~$ '/home/krystian/.wine/drive_c/Program Files/Grupa33/TPJ_ABCD/TPJ_ABCD.exe' 
fixme:d3d:IWineD3DImpl_FillGLCaps OpenGL implementation supports 16 vertex samplers and 16 total samplers
fixme:d3d:IWineD3DImpl_FillGLCaps Expected vertex samplers + MAX_TEXTURES(=8) > combined_samplers
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32e63c,0x00000000), stub!
krystian@MultiHome:~$ 
Awatar użytkownika
Van
Beginner

Post autor: Van »

Wydaje mi się, że Twój program nie będzie działać z Wine (a jeśli już to wymagać będzie raczej dodatkowej konfiguracji, gra niewarta świeczki jeśli jesteś początkującym użytkownikiem).

Mogę zaproponować jedynie zastępczo testy dostępne w przeglądarce po kliknięciu na link "Testy egzaminacyjne" na tej stronie:
http://www.prawojazdy.com.pl/
Wymagany Flash i JavaScript. Całość darmowa, dostępna też rozszerzona wersja płatna za kilka złotych smsem.
Awatar użytkownika
czarownik
Beginner

Post autor: czarownik »

Zawsze istnieje możliwość zainstalowania VirtuallBoxa lub VMware i postawienie Windowsa na maszynie wirtualnej.
czater

Post autor: czater »

Miałem identyczny problem ale na kategorię A. Pomógł VirtualBox z Windows XP i testy.
Awatar użytkownika
czarownik
Beginner

Post autor: czarownik »

Często korzystam z aplikacji, które mi nie działały na wine, więc, mam Windowsa XP na virtualboxie, jak czegoś potrzebuje to po prosu go uruchamiam i tyle.
mrc000

Post autor: mrc000 »

Jeśli o testy na prawko, to tak jak Van polecam przez www, dla WORD są pod adresem: http://www.grupaimage.home.pl/testy/
ODPOWIEDZ