Czytałem o Ogecie ale on jest dla Windowsa a nie chce instalować wine tylko dla tego jednego rozszerzenia u nie mając nawet pewności że on zadziała.
Znacie jakieś metody żeby zintegrować dowolnego managera pobierania plików pod operą?
Jak podmieni
Można dopisać odpowiednie polecenia do menu kontekstowego Opery by pobierać innym menedżerem.
Przykładowo w Preferencjach Opery należy utworzyć kopię pliku z menu, który pojawi się w folderze ~/.opera/menu i tam sobie podopisywać.
np. wget (u mnie to jest troche bardziej rozbudowane):
To jest do znalezienia na necie.
Przykładowo w Preferencjach Opery należy utworzyć kopię pliku z menu, który pojawi się w folderze ~/.opera/menu i tam sobie podopisywać.
np. wget (u mnie to jest troche bardziej rozbudowane):
Kod: Zaznacz cały
Item, "¦ciągnij z wget"="Execute program, "/usr/bin/xfce4-terminal", "-x screen -md wget -P ~/OperaDownloads/wget %l"""
Item, "Dokończ (wget)"="Execute program, "/usr/bin/xfce4-terminal", "-x screen -md wget -cP ~/OperaDownloads/wget %l"""
Item, "¦ciągnij katalog"="Execute program, "/usr/bin/xfce4-terminal", "-x screen -md wget -P ~/OperaDownloads/wget -r -l1 %l &"""Ani twój skrypcik, anie porady z TEJ czy TEJ strony nie podziałały. Tzn owszem nowa opcja się pokazuje ale po kliknięciu na nią nic się nie dzieje. Zarówno próbowałem z lxterm którego używam jak i xfce4-terminal który przed chwilą ściągnąłem. Terminal odpala ale widać tylko "znak zachęty" (nawet nie ma
czy czegoś w tym rodzaju.
Jeszcze trochę popróbuje a ostatecznie pozostanie mi ręczne podawanie lokalizacji arii/wgeta/axela w oknie dialogowym ściągania.
Kod: Zaznacz cały
doman@debian:~$ Jeszcze trochę popróbuje a ostatecznie pozostanie mi ręczne podawanie lokalizacji arii/wgeta/axela w oknie dialogowym ściągania.