Pogłaśniałam wszystko co się dało, ale w tej drugiej kolumnie ciągle mi na dół ściągał - ja mu w górę, on do 0, ale w końcu dałam radę i wszystko jest pogłośnione na maksimum i nadal nie mam dźwięku?
ankasz, masz wszystko wyłączone w alsamixerze, to ma dole gdzie jest MM ma być zielone i zmienić się na OO - wtedy jest włączone.
Przenosisz się między słupkami i podgłośniasz "strzałkami" na klawiaturze, a przełączasz z MM na OO klawiszem "m". Wychodzisz po ustawieniu z alsamixer'a klawiszem "Esc".
Musisz mieć tak jak u mnie na zrzucie poniżej:
Katiusha pisze:ankasz, masz wszystko wyłączone w alsamixerze, to ma dole gdzie jest MM ma być zielone i zmienić się na OO - wtedy jest włączone.
Przenosisz się między słupkami i podgłośniasz "strzałkami" na klawiaturze, a przełączasz z MM na OO klawiszem "m". Wychodzisz po ustawieniu z alsamixer'a klawiszem "Esc".
tak zrobiłam, i to ustrojstwo wraca do poprzednich ustawień - tzn. ja mu 00 a on sam z powrotem do MM. I tak sie bawimy w kotka i myszke :/ i nie daje sie ustawić na stałe na 00, ciągle wraca co MM
O co może chodzic?
Katiusha pisze:ankasz, masz wszystko wyłączone w alsamixerze, to ma dole gdzie jest MM ma być zielone i zmienić się na OO - wtedy jest włączone.
tak zrobiłam, i to ustrojstwo wraca do poprzednich ustawień - tzn. ja mu 00 a on sam z powrotem do MM. I tak sie bawimy w kotka i myszke :/ i nie daje sie ustawić na stałe na 00, ciągle wraca co MM
O co może chodzic?
Na razie akcja zawieszona - w komputerze, na którym jest Linux padła mi karta graficzna (jak się psuje, to się psuje). Jeśli postawie na nogi komputer, odezwę się. Pozdrawiam.
Tak sobie patrze, że te pulseaudio to samo zło - może w tym przypadku najlepiej by było w ogóle to wywalić i korzystać z alsa bezpośrednio, jakos nie widzę żadnych korzyści z używania tego.