touchpad nie jest wykrywany

Wszystko związane z jądrem systemowym, sterownikami, sprzętem itp.
Awatar użytkownika
dedito
Moderator
Posty: 2942
Rejestracja: 18 listopada 2013, 21:07
Lokalizacja: Gliwice

Re: touchpad nie jest wykrywany

Post autor: dedito » 19 marca 2019, 12:04

Nie, macie różne.

superserek
Posty: 36
Rejestracja: 12 marca 2019, 12:19

Re: touchpad nie jest wykrywany

Post autor: superserek » 19 marca 2019, 12:18

dedito pisze:
19 marca 2019, 11:48
Jest też jajko rozwojowe z linii 5
Ale to już bym musiał kompilować, a na to nie mam za dużo czasu. W repo z deb nie znalazłem z 5*

Awatar użytkownika
dedito
Moderator
Posty: 2942
Rejestracja: 18 listopada 2013, 21:07
Lokalizacja: Gliwice

Re: touchpad nie jest wykrywany

Post autor: dedito » 19 marca 2019, 12:36

Patrzyłem już do tej linii 5 i tam też nie widzę tego touchpada.

Awatar użytkownika
arturromarr
Beginner
Posty: 138
Rejestracja: 14 sierpnia 2015, 01:21

Re: touchpad nie jest wykrywany

Post autor: arturromarr » 19 marca 2019, 12:51

Może nie merytorycznie, ale pocieszająco, to nie martwiłbym się. U mnie działa touchpad a itak go nie używam. Myszka jest jednak znacznie wygodniejsza. Mam taką płaską do laptopa, sprawdza się i nie zabiera wiele mijsca. :)

superserek
Posty: 36
Rejestracja: 12 marca 2019, 12:19

Re: touchpad nie jest wykrywany

Post autor: superserek » 19 marca 2019, 13:15

arturromarr pisze:
19 marca 2019, 12:51
Może nie merytorycznie, ale pocieszająco, to nie martwiłbym się. U mnie działa touchpad a itak go nie używam. Myszka jest jednak znacznie wygodniejsza. Mam taką płaską do laptopa, sprawdza się i nie zabiera wiele mijsca. :)
Też używam myszki, jednak problemem w tych laptopach jest zbyt mała ilość USB, pod 1 mam dysk zewnętrzny z systemem głównym [linux] (dla mnie to wygodniejsze ;)) a pod drugim dynks od myszki bezprzewodowej... musiałbym pomyśleć nad jakimś hubem... Poza tym touchpad to tylko jedna z dwóch niedziałających rzeczy... Klawisze FN, działają tylko jako home/end/pageUp-down a cała reszta już nie, nawet klawisz FN nie jest wykrywany w xbindkeys... dobrze chociaż że przyciemnianie i rozjaśnianie ekranu działa, choć tylko z apletu xfce4, bo z konsoli już nie

ODPOWIEDZ