instalacja lg3d-core - Project Looking Glass

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
rzepaczyk
Beginner
Posty: 107
Rejestracja: 12 czerwca 2007, 21:19
Lokalizacja: Opole

instalacja lg3d-core - Project Looking Glass

Post autor: rzepaczyk » 09 lipca 2008, 22:13

Witam!

Na tym forum znalazlem repozytoria srodowiska graficznego LG3D i mam problem z ich instalacja. Wszystkie pakiety srodowiska sie instaluja z wyjatkiem lg3d-core. Podczas instalacji pojawia sie informacja:

Kod: Zaznacz cały

Konfigurowanie lg3d-core (1.0.0+rc1) ...
/usr/share/lg3d/bin/postinstall: line 10: /bin/arch: Nie ma takiego pliku ani katalogu
/usr/share/lg3d/bin/../bin/add-lg-to-gdm: line 28: /bin/arch: Nie ma takiego pliku ani katalogu
Success. LG has been added as a gdm session.
/usr/share/lg3d/bin/postinstall: line 43: cd: /usr/share/lg3d/bin/../lib/linux-/lg3d-x11/programs/Xserver: Nie ma takiego pliku ani katalogu
chown: nie ma dostępu do `Xorg': Nie ma takiego pliku ani katalogu
chgrp: nie ma dostępu do `Xorg': Nie ma takiego pliku ani katalogu
chmod: nie ma dostępu do `Xorg': Nie ma takiego pliku ani katalogu
dpkg: błąd przetwarzania lg3d-core (--configure):
 podproces post-installation script zwrócił kod błędu 1
Wystąpiły błędy podczas przetwarzania:
 lg3d-core
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
Co o tym sadzicie?

Danthez
Posty: 52
Rejestracja: 13 lipca 2007, 12:28
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Danthez » 15 lipca 2008, 13:18

A instalujesz to z uprawnieniami administratora? Wpisz su - i hasło i zobacz dalej. A tak poza tym po co Ci coś co jest praktycznie wcale nie funkcjonalne? Przynajmniej takie było do momentu jak to sprawdzałem.

rzepaczyk
Beginner
Posty: 107
Rejestracja: 12 czerwca 2007, 21:19
Lokalizacja: Opole

Post autor: rzepaczyk » 19 lipca 2008, 23:45

Oczywiscie, ze jako root. Nie wiem co to jest i dlatego wlasnie chce zobaczyc.

Danthez
Posty: 52
Rejestracja: 13 lipca 2007, 12:28
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Danthez » 20 lipca 2008, 14:13

instalowałem to u siebie i tak szybko jak zainstalowałem to wywaliłem bo to jest bardziej prezentacja niż rzeczywiste środowisko graficzne użyteczne do czegokolwiek.

giaur
Member
Posty: 1915
Rejestracja: 25 maja 2007, 22:16

Post autor: giaur » 20 lipca 2008, 14:24

Potwierdzam - to jest do niczego, radze sobie to darowac. Tez kiedys mialem

ODPOWIEDZ