i3 - nie znajduje pakietu

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
quis
Posty: 2
Rejestracja: 29 listopada 2016, 19:56

i3 - nie znajduje pakietu

Post autor: quis » 29 listopada 2016, 20:02

Dzień dobry, jest to mój pierwszy dzień z debianem. wpisuje i dostaje:

Kod: Zaznacz cały

root@debian:/home/quis# apt-get install i3
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności       
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
E: Nie udało się odnaleźć pakietu i3
używam wersji 8.6
mój plik /etc/apt/sources.list wyglada tak:

Kod: Zaznacz cały

# 

# deb cdrom:[Debian GNU/Linux 8.6.0 _Jessie_ - Official amd64 DVD Binary-1 20160917-14:25]/ jessie contrib main

deb cdrom:[Debian GNU/Linux 8.6.0 _Jessie_ - Official amd64 DVD Binary-1 20160917-14:25]/ jessie contrib main

deb http://security.debian.org/ jessie/updates main contrib non-free
deb-src http://security.debian.org/ jessie/updates main contrib non-free

# jessie-updates, previously known as 'volatile'
# A network mirror was not selected during install.  The following entries
# are provided as examples, but you should amend them as appropriate
# for your mirror of choice.
# ftp.pl.debian.org/debian/
deb http://ftp.pl.debian.org/debian/ jessie-updates main contrib non-free
deb-src http://ftp.pl.debian.org/debian/ jessie-updates main contrib non-free
chodzi mi o ten pakiet:
https://packages.debian.org/jessie/i3

liczę na jakąkolwiek pomoc :)

Awatar użytkownika
dedito
Moderator
Posty: 2942
Rejestracja: 18 listopada 2013, 21:07
Lokalizacja: Gliwice

Re: i3 - nie znajduje pakietu

Post autor: dedito » 29 listopada 2016, 20:14

Kliknij w odpowiednią architekturę i otrzymasz informację co dopisać do sources.list
Linijkę z cdrom "zachaszuj".
Po zmianach należy uruchomić apt z opcją update.

quis
Posty: 2
Rejestracja: 29 listopada 2016, 19:56

Re: i3 - nie znajduje pakietu

Post autor: quis » 30 listopada 2016, 11:26

dedito pisze:Kliknij w odpowiednią architekturę i otrzymasz informację co dopisać do sources.list
Linijkę z cdrom "zachaszuj".
Po zmianach należy uruchomić apt z opcją update.
Dziękuję! Nie sądziłem, że to takie łatwe :D

Awatar użytkownika
dedito
Moderator
Posty: 2942
Rejestracja: 18 listopada 2013, 21:07
Lokalizacja: Gliwice

Re: i3 - nie znajduje pakietu

Post autor: dedito » 30 listopada 2016, 13:01

Jeżeli temat rozwiązany, proszę oznaczyć wątek.

ODPOWIEDZ