debian 64 bitowy?

Ogólne pytania dotyczące systemu
HAXIOR
Posty: 1
Rejestracja: 10 października 2006, 15:06

debian 64 bitowy?

Post autor: HAXIOR » 10 października 2006, 15:08

Jeśli był taki lub podobny temat to bardzo przepraszam.
Czy Debian 3.1r3 (DVD) jest 32 czy 64 bitowy ?

jaSS
Beginner
Posty: 388
Rejestracja: 02 czerwca 2006, 08:57

Post autor: jaSS » 10 października 2006, 16:03

W sumie to oficjalnego nie ma ale proponuje przejżeć: www.debian.org/ports/amd64

Partition
Posty: 81
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:12
Lokalizacja: Bêdzin

Post autor: Partition » 10 października 2006, 21:25

Dopiero w Etch będzie oficjalna wersja na amd64. Możesz już testować ;-)

e-gore
Beginner
Posty: 147
Rejestracja: 26 sierpnia 2006, 21:30

Post autor: e-gore » 10 października 2006, 21:40

Kupiłem kiedyś Debiana Sarge na DVD. Wersja specjalna na różne architektury (dołączana do ktoregoś z czasopism). Zainstalowałem... i następnego dnia wróciłem do etch'a. To jednak jeszcze nie to.

Kaka'
Senior Member
Posty: 3019
Rejestracja: 30 lipca 2006, 13:17
Lokalizacja: Kartuzy

Post autor: Kaka' » 10 października 2006, 21:48

Kupiłem kiedyś Debiana Sarge na DVD. Wersja specjalna na różne architektury (dołączana do ktoregoś z czasopism). Zainstalowałem... i następnego dnia wróciłem do etch'a.
Też bym chciał mieć etch ale nie mam jak ściągnąć. Mam neta 128 i jeszcze dzielę go z bratem! Ale może kiedyś nadarzy się jakaś okazja.

Pozdrawiam!

Partition
Posty: 81
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:12
Lokalizacja: Bêdzin

Post autor: Partition » 11 października 2006, 15:22


Też bym chciał mieć etch ale nie mam jak ściągnąć. Mam neta 128 i jeszcze dzielę go z bratem! Ale może kiedyś nadarzy się jakaś okazja.
Na 128 jedna płytka Etcha to z 12 godzin. To aż tak dużo? :P

jaSS
Beginner
Posty: 388
Rejestracja: 02 czerwca 2006, 08:57

Post autor: jaSS » 11 października 2006, 15:58

Partition pisze:

Też bym chciał mieć etch ale nie mam jak ściągnąć. Mam neta 128 i jeszcze dzielę go z bratem! Ale może kiedyś nadarzy się jakaś okazja.
Na 128 jedna płytka Etcha to z 12 godzin. To aż tak dużo? :P
Moze sie nie znam ale wydaje mi sie iz sciaganie calych plyt instalacyjnych, szczegolnie przy wersji testing nie jest najlepszym pomyslem.

Zainstalowanie z netinstal napewno zajmie mniej czasu i pobierze mniej danych z internetu niz sciaganie calej plyty czy tez plyt.

Kaka'
Senior Member
Posty: 3019
Rejestracja: 30 lipca 2006, 13:17
Lokalizacja: Kartuzy

Post autor: Kaka' » 11 października 2006, 16:29

Partition pisze:Na 128 jedna płytka Etcha to z 12 godzin. To aż tak dużo? :P
Jak dla mnie tak. Dzielę łącze z bratem więc przez większą część dnia mam prędkość 64. 64 to jeszcze wystarczy ale jak bracki włączy mułka to totalny zament jest :( Wkurza mnie on już z emulem.
jaSS pisze:Moze sie nie znam ale wydaje mi sie iz sciaganie calych plyt instalacyjnych, szczegolnie przy wersji testing nie jest najlepszym pomyslem.

Zainstalowanie z netinstal napewno zajmie mniej czasu i pobierze mniej danych z internetu niz sciaganie calej plyty czy tez plyt.
Aktualnie mam stable a chciałem sobie zrobić testing. Pozmieniałem sources.list ale pisze, że do ściągnięcia jest około 1000mb. To by trwało u mnie minimum 2 dni...

Pozdrawiam!

e-gore
Beginner
Posty: 147
Rejestracja: 26 sierpnia 2006, 21:30

Post autor: e-gore » 11 października 2006, 18:35

Ja robiłem netinstall. Na łączu 256 to ok 4, 5h. Warto wykazać trochę cierpliwości...

Kaka'
Senior Member
Posty: 3019
Rejestracja: 30 lipca 2006, 13:17
Lokalizacja: Kartuzy

Post autor: Kaka' » 11 października 2006, 18:49

Ja robiłem netinstall. Na łączu 256 to ok 4, 5h. Warto wykazać trochę cierpliwości...
A na łączu 64 a nawet wolniejszym...kilka dni!

Podobno po nowym roku mają zmaleć ceny internetu a wtedy to sobie neta zwiększę...no tylko muszę czekać do nowego roku. No to z 2,5 miesiąca będzie. Jakoś wytrwam :)

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ