[+] Missing Firmware, Jessie

Masz problemy z siecią bądź internetem? Zapytaj tu
kviatek
Beginner
Posty: 175
Rejestracja: 07 lutego 2015, 08:07

[+] Missing Firmware, Jessie

Post autor: kviatek » 01 maja 2015, 12:45

Witam,

Piszę tego posta, bo nie jestem już w stanie poradzić sobie z tym sam.
Problem jest nastepujący:

Kod: Zaznacz cały

W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168g-3.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168g-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8106e-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8106e-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8411-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8411-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8402-1.fw for module r8169
Nie jestem w stanie wyliczyć stron, które przeczytałem i komend, które wydałem. Nic nie pomogło.
Dlatego piszę to na tym forum. Proszę Was o pomoc, bo wydaje mi się, że problem jest większy i już na pewno nie dam rady sam.
Pozdrawiam,

Kviatek

Awatar użytkownika
navigator
Beginner
Posty: 365
Rejestracja: 25 grudnia 2013, 16:13

Post autor: navigator » 01 maja 2015, 13:03

Kod: Zaznacz cały

apt-get install firmware-realtek

kviatek
Beginner
Posty: 175
Rejestracja: 07 lutego 2015, 08:07

Post autor: kviatek » 01 maja 2015, 13:05

To już zrobiłem, dalej nie ma połączenia.

Kod: Zaznacz cały

apt-get install firmware-realtek
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności       
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
firmware-realtek jest już w najnowszej wersji.
0 aktualizowanych, 0 nowo instalowanych, 0 usuwanych i 0 nieaktualizowanych.

Awatar użytkownika
navigator
Beginner
Posty: 365
Rejestracja: 25 grudnia 2013, 16:13

Post autor: navigator » 01 maja 2015, 13:19

A tu cztałęś?:
http://forum.dobreprogramy.pl/debian-st ... 7-t459810/
A może po prostu update upgrade dać spróbować coś do jadra się dociągnie i do podpisów.

kviatek
Beginner
Posty: 175
Rejestracja: 07 lutego 2015, 08:07

Post autor: kviatek » 01 maja 2015, 13:22

Wyskoczyło to:

Kod: Zaznacz cały

git clone git://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/dwmw2/linux-firmware.git
fatal: destination path 'linux-firmware' already exists and is not an empty directory.[CODE]

Awatar użytkownika
navigator
Beginner
Posty: 365
Rejestracja: 25 grudnia 2013, 16:13

Post autor: navigator » 01 maja 2015, 13:31

Masz Jessie to w zasadzie jest wszystko nowe.
Daj:

Kod: Zaznacz cały

apt-get update

Kod: Zaznacz cały

apt-get upgrade
Może coś zaktualizuje do jojka i podpisów i będzie oki.
(git był instalowany?)

Kod: Zaznacz cały

apt-file search rtl8168g-3.fw

kviatek
Beginner
Posty: 175
Rejestracja: 07 lutego 2015, 08:07

Post autor: kviatek » 01 maja 2015, 13:36

Zrobiłem raz, to co wksazałeś http://forum.dobreprogramy.pl/debian...C4%87-t459810/ i nic to nie dało.
Potem zainstalowałem Jessie od nowa, myślałem, że może tym razem pobierze wszystko, co trzeba.
Niestety znowu nie działa, gyd chciałem teraz zainstalować git wyskoczyło to, co wstawiłemw poście wyżej.

Gdy dałem polecenie:

Kod: Zaznacz cały

apt-file search rtl8168g-3.fw[CODE]
Wyskoczyło: [CODE]bash: apt-file: nie znaleziono polecenia[CODE]

Awatar użytkownika
navigator
Beginner
Posty: 365
Rejestracja: 25 grudnia 2013, 16:13

Post autor: navigator » 01 maja 2015, 13:42

Internet masz po kablu nie WiFi?

kviatek
Beginner
Posty: 175
Rejestracja: 07 lutego 2015, 08:07

Post autor: kviatek » 01 maja 2015, 13:44

Tak, z kabla.

Awatar użytkownika
navigator
Beginner
Posty: 365
Rejestracja: 25 grudnia 2013, 16:13

Post autor: navigator » 01 maja 2015, 13:45

A debiana jak instalujesz z DVD?

Zablokowany