Ustalanie tranfsferów

Masz problemy z siecią bądź internetem? Zapytaj tu
revenq
Posty: 2
Rejestracja: 14 września 2006, 19:17

Ustalanie tranfsferów

Post autor: revenq » 14 września 2006, 19:24

Witam

Otóż mam pewien problem w sieci. Otóż debian pełni role serwer w sieci dla 8 kompów. Są na nim udostępnione też strony http. I tu zaczyna się problem. Mój upload wynosi 32kB/s. Jeśli ktoś z http z zewnątrz zacznie coś ściągać pingi są fatalne. Chciałbym jakoś rozwiązać ten problem. Myślałem nad ustaleniem maksymalnego transferu http( nie wiem jak to zrobić :/), ale to mimo wszystko całą siec będzie blokowało więc trzebaby jakoś rozróżnić połączenia z kompów w sieci a tych z serwera.
Moze ktoś zna jakieś inne rozwiązanie tego problemu?

Z góry dzięki za pomoc

Verdan
Posty: 80
Rejestracja: 06 czerwca 2006, 17:49

Post autor: Verdan » 14 września 2006, 20:17

Włączyć firefoxa, odpalić google i wstukać ,,htb'' lub ,,mod_bandwith''.

Pozdrawiam,
V.

raku
Posty: 9
Rejestracja: 25 czerwca 2006, 23:35
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: raku » 15 września 2006, 09:55

albo wynająć kogoś, kto to wykona :-))
/me chętnie pomoże ;-)

revenq
Posty: 2
Rejestracja: 14 września 2006, 19:17

Post autor: revenq » 15 września 2006, 15:56

Ten mod_bandwith by mi odpowiadał ale niestety u mnie w apachu nie został dołączony (jest tylko pusty folder :/) Czy ktoś mógłby dać linka lub wrzucić gdzieś bo nie moge tego znaleść

Przepraszam już sobie poradziłem. Sprawuje się dobrze. Dzięki za pomoc

Zablokowany