Google toolbar

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
JoShiMa
Posty: 29
Rejestracja: 24 lutego 2008, 14:07

Google toolbar

Post autor: JoShiMa » 27 lutego 2008, 18:28

Szukałam na forum, ale nie znalazłam podpowiedzi czy da się zainstalować google toolbar do Iceweasel. Ktoś przez to przebrnął?

Awatar użytkownika
ruun
Member
Posty: 1366
Rejestracja: 29 marca 2007, 21:07
Lokalizacja: Kruszwica

Post autor: ruun » 27 lutego 2008, 22:07

Znalazłem taki opis..
There is a problem on Debian though. Due to trademark restrictions on the name Firefox the one true browser has to be given a different name. The name the Debian crew chose was Iceweasel. This is all well and good but the browser also reports this name in the user-agent string. The user-agent string is sent with every request to a web site and can be used to send a different page based on the browser that is going to receive it.

The Google toolbar installer checks this user-agent string to determine which version of Firefox is currently running. Since the Debian version of the browser reports itself as Iceweasel the installer believe it's looking at a different browser and asks you to install the latest Firefox. The fix for this "problem" is really simple.

Open a new tab and in the address bar enter about:config. This will open a page that shows all the browsers settings. In the filter box at the top of the page enter useragent. This should reduce the number of settings to around a dozen. There should be a setting called general.useragent.extra.firefox. Double click on this to edit it. Change Iceweasel to Firefox and ok the box. The toolbar should now install.
źródło

Nie używam tej przegladarki więc nie wiem czy to zadziała.

jaSS
Beginner
Posty: 388
Rejestracja: 02 czerwca 2006, 08:57

Post autor: jaSS » 28 lutego 2008, 09:31

ruun pisze:Nie używam tej przegladarki więc nie wiem czy to zadziała.
U mnie zadziałało, robiłem to jakiś czas temu zmieniłem wówczas ten wpis z Iceweasel na Firefox/2.0.0.12 i toolbar ładnie sie zainstalował.

Nawet zaczęły działać niektóre strony na których niektórzy "inteligentnie" sprawdzają zgodność przeglądarki.

JoShiMa
Posty: 29
Rejestracja: 24 lutego 2008, 14:07

Post autor: JoShiMa » 28 lutego 2008, 12:42

Suuuper. Dzięki zadziałało.

ODPOWIEDZ