PDF - "slabo chodzi"

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Teqel
Posty: 33
Rejestracja: 27 czerwca 2007, 11:21

PDF - "slabo chodzi"

Post autor: Teqel » 27 lipca 2007, 12:33

Dlaczego PDF-y tak strasznie powolnie "chodza" pod linuxem? Szybkie przezucanie stronek w takich dokumentach jest strasznie irytujace i bardzo obciaza moj komuter. To jest kwestia konfiguracji? Uzywalem PDF editor ( na nim najlepiej chodzilo), KPdf, KGhostView. Probowalem tez Foxtia ale niestety wyskakuje bloda ochrony pamieci.

Czy istenieje jakis sposob albo program dzieki ktoremu przegladanie dokumentow pdf stałoby sie szybkie i przyjemne?

Ventrue
Junior Member
Posty: 532
Rejestracja: 06 lipca 2007, 12:10
Lokalizacja: Lubin

Post autor: Ventrue » 27 lipca 2007, 13:17

Teqel, xpdf jest mały szybki, ale że jest przyjemny... Ja w każdym razie szukam alternatywy dla niego. Fakt, dobry program, ale brakuje mu tego "czegoś".

piotrk
Posty: 6
Rejestracja: 26 listopada 2006, 17:14

Post autor: piotrk » 29 lipca 2007, 09:03

może evince?

Awatar użytkownika
ruun
Member
Posty: 1366
Rejestracja: 29 marca 2007, 21:07
Lokalizacja: Kruszwica

Post autor: ruun » 29 lipca 2007, 10:15

A może Adobe Reader (jest w pakiecie acroread).

frik
Beginner
Posty: 156
Rejestracja: 18 marca 2007, 17:42
Lokalizacja: wroclaw

Post autor: frik » 01 sierpnia 2007, 11:54

wydaje mi sie ze to nie problem programu a odczytu z dysku. sprawdz czy np przy kopiowaniu ci proska 100% mieli. jesli tak to tego wina

Teqel
Posty: 33
Rejestracja: 27 czerwca 2007, 11:21

Post autor: Teqel » 02 sierpnia 2007, 10:27

frik, chcesz powiedziec ze moj komputer nie radzi sobie z odczytem 4 mb z dysku i dlatego pdf-y wolno sie przetwarzaja ?

frik
Beginner
Posty: 156
Rejestracja: 18 marca 2007, 17:42
Lokalizacja: wroclaw

Post autor: frik » 02 sierpnia 2007, 12:54

Teqel pisze:frik, chcesz powiedziec ze moj komputer nie radzi sobie z odczytem 4 mb z dysku i dlatego pdf-y wolno sie przetwarzaja ?
heh , nie ale mialem taka sytuacje na athlonie 64 3200 i chodzilo o odczyt z dysku ;-) objawialo sie to obciazeniem procka (100%).

Teqel
Posty: 33
Rejestracja: 27 czerwca 2007, 11:21

Post autor: Teqel » 07 sierpnia 2007, 09:55

Teraz obawiam sie ze masz racje. Bo jak osadzam torrenta na jakims dysku to procek dziala na 100% i nawet kursor myszki skacze :-/

frik jak sobie z tym poradziles? Jak wlaczyc DMA?

matiit
Beginner
Posty: 231
Rejestracja: 27 stycznia 2007, 09:45

Post autor: matiit » 07 sierpnia 2007, 23:00

Teqel pisze:Jak wlaczyc DMA?

Kod: Zaznacz cały

hdparm -d1 /dev/hda
albo hdb (itp itp)

frik
Beginner
Posty: 156
Rejestracja: 18 marca 2007, 17:42
Lokalizacja: wroclaw

Post autor: frik » 09 sierpnia 2007, 11:13

obawiam sie ze masz wlaczone dma
moj kolega juz poruszal ten problem na wielu forach i uzywal wielu programow a i tak nic to nie pomoglo
u mnie przy torrencie jest 100% procka tylko przy konczeniu sciagania
a jeszcze mi sie przypomnialo (dosc dziwne ale) inny kolega mial debiana w wersji testowej i dzialalo mu ok ale jak zmienil na sid'a no to sie problemy zaczely
najdziwniejsze jest to ze wiekszosc ludzi nie ma takich problemow ;-)

ODPOWIEDZ