MySQL Workbrench nie działa

Potrzebujesz pomocy z C, C++, perl, python, itp.
pawelk29
Beginner
Posty: 291
Rejestracja: 29 lutego 2016, 12:51

MySQL Workbrench nie działa

Post autor: pawelk29 »

nie mogę ustawić bazy mysql oto co wyświetla mi worbranch gdy probuje się zalogować,
<a href=https://zapodaj.net/bf84d38aad499.png.h ... 848.png</a>
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator
Posty: 6319
Rejestracja: 09 sierpnia 2007, 21:41
Lokalizacja: PL

Re: MySQL Workbrench nie działa

Post autor: Yampress »

No w komunikacie pisze Ci co masz sprawdzić.. więc po kolei sprawdzaj
pawelk29
Beginner
Posty: 291
Rejestracja: 29 lutego 2016, 12:51

Post autor: pawelk29 »

qrce dawno to robiłem i zapomniałem jak się to po kolei sparwdza
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2023, 16:29 przez pawelk29, łącznie zmieniany 1 raz.
pawelk29
Beginner
Posty: 291
Rejestracja: 29 lutego 2016, 12:51

Re: MySQL Workbrench nie działa

Post autor: pawelk29 »

pawelk29 pisze: 24 stycznia 2023, 12:30 qrce dawno to robiłem i zapomniałem jak się to po kolei sparwdza wszystko

http://127.0.0.1:3306/ nic nie wyswietla
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator
Posty: 6319
Rejestracja: 09 sierpnia 2007, 21:41
Lokalizacja: PL

Re: MySQL Workbrench nie działa

Post autor: Yampress »

Myślę, że tego nigdy nie robiłeś. Bo to nie jest błąd, to nie jest błąd popsutej obsługi -> tylko błędy niepopranej konfiguracji albo nieumiejętności konfiguracji.

Po słowie please jest instrukcja co masz sprawdzić.
1. sprawdz czy baza danych nasłuchuje na ip localhost 127.0.0.1
2. sprawdz czy baza danych pracuje na porcie 3306
3. itp
4. itp

to jest brak elementarnej wiedzy o konfiguracji baz danych.
0. sprawdz czy firewall nie blokuje ruchu na interfejsie lo
0.5 trzeba sprawdzić czy baza danych jest uruchomiona
pawelk29
Beginner
Posty: 291
Rejestracja: 29 lutego 2016, 12:51

Re: MySQL Workbrench nie działa

Post autor: pawelk29 »

sorry ale o bazach anych niewiem prawie nic i nie wiem jak posprawdzać poszczególne punkty
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator
Posty: 6319
Rejestracja: 09 sierpnia 2007, 21:41
Lokalizacja: PL

Re: MySQL Workbrench nie działa

Post autor: Yampress »

sorry ale czy to nasz problem, ze się nie znasz? Twój. Ja jak się na czymś nie znam to albo się za to nie biorę, albo się uczę aby umieć sam to zrobić. Nakierowany wstepnie zostałeś co zrobić. Przetłumacz sobie angielskie kolejne komunikaty na polski i będziesz wiedział co sprawdzać dalej. Ale skoro tego nawet nie chce ci się... To mi tym bardziej się nie chce komuś tego robic
ODPOWIEDZ