Znaleziono 15 wyników

autor: poganin
13 listopada 2019, 21:15
Forum: Software
Temat: [+] TORbrowser - brak obrazu
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 482

Re: TORbrowser - brak obrazu

Działa jak trzeba - pięknie dziękuje. A możesz też wyjaśnić z czego wynikał ten problem? Bo rozumiem to tak, że się w swoich katalogach Tor zamotał. Może można to gdzieś zgłosić do poprawki?
autor: poganin
11 listopada 2019, 18:28
Forum: Software
Temat: [+] TORbrowser - brak obrazu
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 482

Re: TORbrowser - brak obrazu

Niestety, ja jedyne ustawienia jakie tam znalazłem, to stricte sieciowe. Żadnych związanych z grafiką :/
autor: poganin
11 listopada 2019, 13:18
Forum: Software
Temat: [+] TORbrowser - brak obrazu
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 482

Re: TORbrowser - brak obrazu

Terminal nie wypluwa żadnych problemów: kamil@debianowo:~$ torbrowser-launcher Launcher Przeglądarki Tora By Micah Lee, licensed under MIT wersja 0.3.2 https://github.com/micahflee/torbrowser-launcher Icon theme "gnome" not found. Launching Tor Browser. Uruchamianie /home/kamil/.local/share/torbrows...
autor: poganin
11 listopada 2019, 10:54
Forum: Software
Temat: [+] TORbrowser - brak obrazu
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 482

Re: TORbrowser - brak obrazu

Ściągnięty Tor ze strony projektu działa bez zarzutu.

Podczas uruchomienia w okienku był czarny ekran, ale wybrałem opcję połączenia z siecią naciskając TAB i Enter, po czym to pierwsze okno zniknęło i pojawiło się drugie okno, już samej przeglądarki - tyle że też całe czarne.
autor: poganin
11 listopada 2019, 10:36
Forum: Software
Temat: [+] TORbrowser - brak obrazu
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 482

Re: TORbrowser - brak obrazu

Rzecz w tym, że nie miałem możliwości dokonania żadnych ustawień...
autor: poganin
11 listopada 2019, 01:12
Forum: Software
Temat: [+] TORbrowser - brak obrazu
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 482

[+] TORbrowser - brak obrazu

Dzień Dobry, Posiadam Debian 10 z KDE, zainstalowałem TORa zgodnie z instrukcją na: https://wiki.debian.org/TorBrowser Tj. dodając deb http://deb.debian.org/debian buster-backports main contrib , a następnie instalując przeglądarke. Po uruchomieniu zaktualizowała się, po czym pokazało się okno z cza...
autor: poganin
12 września 2019, 20:31
Forum: Programowanie
Temat: [+]C/Python - Problem z komunikacją SPI RPi - AVR
Odpowiedzi: 4
Odsłony: 528

Re: C/Python - Problem z komunikacją SPI RPi - AVR

Dla potomnych:

Kod: Zaznacz cały

sudo rmmod spi_bcm2835
sudo modprobe spi_bcm2835
W celu rozwiązania problemu, należy po każdym wgraniu programu z użyciem AVRDUDE przeładować moduł SPI. Dzięki za pomoc :)
autor: poganin
12 września 2019, 10:16
Forum: Programowanie
Temat: [+]C/Python - Problem z komunikacją SPI RPi - AVR
Odpowiedzi: 4
Odsłony: 528

Re: C/Python - Problem z komunikacją SPI RPi - AVR

A może ominąć problem np. układem ULN2803. Podajesz 1 na wej układu, a na wyjściu masz 0 Od strony elektronicznej ominąć ten problem można na bardzo wiele sposobów - choćby w oparciu o pojedynczy tranzystor. Rzecz w tym, że płytka jest dość rozbudowana, ma wiele elementów i wykonanie nowej byłoby d...
autor: poganin
11 września 2019, 21:23
Forum: Programowanie
Temat: [+]C/Python - Problem z komunikacją SPI RPi - AVR
Odpowiedzi: 4
Odsłony: 528

[+]C/Python - Problem z komunikacją SPI RPi - AVR

Dzień Dobry Forumowicze! Problem wygląda następująco: Potrzebuję wymienić dane poprzez SPI między Raspberry Pi Zero W (Master), a Atmegą64(Slave). Atmega zasilana przez 5V na własnoręcznie zaprojektowanej płytce (z konwerterem poziomów logicznych 3,3V-5V na MOSFET'ach). Generalnie elektrycznie wszys...
autor: poganin
26 lutego 2019, 18:02
Forum: Serwer
Temat: [OpenVPN + Samba] - niskie prędkości serwera smb
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 549

Re: [OpenVPN + Samba] - niskie prędkości serwera smb

Nikt nie ma żadnej propozycji, podpowiedzi? :/