Znaleziono 5 wyników

autor: mlotek
01 sierpnia 2018, 13:10
Forum: Hardware
Temat: [+] Brak dzwięku po aktualizacji
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 1148

Re: Brak dzwięku po aktualizacji

Dzisiaj musiałem uruchomić to cośod M$ i dźwięki działają więc karta raczej jest sprawna.
autor: mlotek
26 lipca 2018, 20:18
Forum: Serwer
Temat: [+] Problem z restartem Apache
Odpowiedzi: 4
Odsłony: 555

Re: Problem z restartem Apache

Zmieniałeś coś w configu ?
sprawdź /var/log/apache2/error.log
autor: mlotek
26 lipca 2018, 18:40
Forum: Hardware
Temat: [+] Brak dzwięku po aktualizacji
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 1148

Re: Brak dzwięku po aktualizacji

W sumie to nie sprawdzałem i nie specjalnie mi się uśmiecha uruchamianie tej parodii sytemu operacyjnego od M$.
Chociaż byłby to bardzo dziwny zbieg okoliczności że przed rozpoczęciem aktualizacji działało, a po restarcie przestało. Czyli musiała by się uwalić dokładnie w czasie trwania aktualizacji.
autor: mlotek
24 lipca 2018, 21:53
Forum: Hardware
Temat: [+] Brak dzwięku po aktualizacji
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 1148

Re: Brak dzwięku po aktualizacji

Obecnie mam zainstalowane 2 4.17.8-1 3.14-1 na starszym jest podobnie z tą różnicą że buczy domyślnie, a w alsamixerze nie ma opcji "loopback" edit: mały upadte. Nabyłem drogą kupna kartę dźwiękową na usb za całe 20zł i na niej działa - nie można wciskać jacka do końca bo wtedy gra tylko prawym słuc...
autor: mlotek
24 lipca 2018, 18:01
Forum: Hardware
Temat: [+] Brak dzwięku po aktualizacji
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 1148

[+] Brak dzwięku po aktualizacji

Witam, po aktualizacji systemu do najnowszych wersji pakietów(mam testinga) przestały działać mi dźwięki. uname -a Linux lenovo-y570 4.17.0-1-amd64 #1 SMP Debian 4.17.8-1 (2018-07-20) x86_64 GNU/Linux alsactl init Found hardware: "HDA-Intel" "Realtek ALC272" "HDA:10ec0272,17aac018,00100001 HDA:80862...