Debian i Arch Linux?
-
Debian i Arch Linux?
Jak w temacie zastanawiam sie nad wyborem ktorej z tych distro i sam juz niewiem ktora Debian stabilny Arch w sumie tez Arch idzie najczesciej w nowe pakiety ale sid debian tez.Sam juz nieweim arch mnie kusi architektura i686 ale nieweim co robic moze ktos z was wie co lepsze jest i takie pytanko gdzie jest mirror do Debian Sid bo jakos mam problemy go odszukac na glownej stronie debiana jest tylko testing i stable.Pozdrawiam Wszystkich
witam
ja proponuje Debiana (no a jak by inaczej :P)
btw. jeśli pytasz na forum Debiana, to nie zdziw sie że wszyscy będą Ci polecali Debiana.
aloha
ja proponuje Debiana (no a jak by inaczej :P)
btw. jeśli pytasz na forum Debiana, to nie zdziw sie że wszyscy będą Ci polecali Debiana.
do Sida (chyba) nie ma oficjalnych płytek, bo za często się zmienia, a najprościej postawić Sida, instalując np. wersję testową i uaktualnić wtedy do Sida. jest to i najlepszy sposób i najbezpieczniejszy.penguinspl pisze:gdzie jest mirror do Debian Sid bo jakos mam problemy go odszukac na glownej stronie debiana jest tylko testing i stable.Pozdrawiam Wszystkich
aloha
W FAQ patrzałeś? http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=532penguinspl pisze:gdzie jest mirror do Debian Sid
Ja Ci powiem jedno: i tak zainstalujesz/wrócisz do Debiana
-