Jestem w Putty mam login roota do hardwara robie moda, ale tam nie da sie skopiowac i wkleic polecenia poprzez ctrl shift v
wiec musze go wpisac recznie,
Poczatek polecenia jest taki:
kolofaza pisze: ↑06 listopada 2019, 16:52
W putty wklejasz będąc w lini polecenia prawym klawiszem myszy, czyli w oknie Putty klikasz PPM i jest.
A gdzie jest to PPM?
Ja to wymysliłem tak:
- IP Address
- SSH (na dole po lewej stronie)
- tam polecenie kopiuje do Remote Command
- Open
- logowanie do roota urzadzenia
[tutaj zakładam ze to polecenie poszło ale mi to nie działa bo powinno widac postep i na koncu Done zamiast tego okno Putty sie wyłacza
- albo jak bledne polecenie to powinno przynajmniej pokazac ze command not found tak jak w terminalu - ?]
A jak probowałem wpisac polecenie recznie to juz kłopot tak jak wyzej.
Chcesz, aby wget zapisał zasób z sieci i zapisał do pliku o takiej śmieszniej nazwie, jak "–"?
Podejrzewam, że prędzej chodzi o zapisanie na standardowym wyjściu. Do tego służy standardowy minus ("-"), tylko komuś autokorekta sprawiła psikusa.
lizard pisze: ↑06 listopada 2019, 18:44
Chcesz, aby wget zapisał zasób z sieci i zapisał do pliku o takiej śmieszniej nazwie, jak "–"?
Podejrzewam, że prędzej chodzi o zapisanie na standardowym wyjściu. Do tego służy standardowy minus ("-"), tylko komuś autokorekta sprawiła psikusa.
To jednak było prawidłowe polecenie, przez Windowsa w Putty weszło, przez Debiana w Putty mi nie wchodzi.
Dlaczego nadal nie wiem?